Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 09:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: «Φούσκωσαν» τα έσοδα, απογειώθηκαν τα κέρδη

Facebook: «Φούσκωσαν» τα έσοδα, απογειώθηκαν τα κέρδη

Σε ράλι επιδόθηκε η μετοχή της Facebook στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του δημοφιλούς social media ξεπέρασαν τις προσδοκίες.  

Η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της σκαρφάλωσαν στα 26,17 δισ. δολάρια το συγκεκριμένο διάστημα, αυξημένα κατά 48% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά κέρδη έκαναν άλμα 94% στα 9,5 δισ. από 4,9 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Το Facebook απέδωσε την μεγάλη αύξηση των εσόδων στην άνοδο κατά 30% της μέσης τιμής διαφήμισης, όπως και στην άνοδο του αριθμούς των διαφημίσεων κατά 12%. Υπολογίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο οι ρυθμοί αύξησης των εσόδων θα παραμείνουν σταθεροί, αν και θα είναι μειωμένοι σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν και ήμασταν ακόμη στο πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Προειδοποίησε επίσης για «πονοκεφάλους» από τις νέες προκλήσεις του ρυθμιστικού πλαισίου και όχι μόνο. Έκανε ειδική αναφορά στην πρόσφατη αλλαγή της Apple στην πολιτική των προσωπικών δεδομένων. Το λειτουργικό σύστημα iOS14 θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν να μην γίνεται χρήση των δεδομένων τους από τις εφαρμογές και αυτό θα καθιστά ενδεχομένως πιο δύσκολη την διαδικασία των προσωποποιημένων διαφημίσεων για τους χρήστες των iPhone και iPad. 

Σημειώνεται ότι η Facebook έχει πλέον 3,45 δισ. μηνιαίους χρήσετες σε όλη την οικογένεια των εφαρμογών της (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) έναντι 3,3 δισ. χρηστών το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά η δεξαμενή των χρηστών παρέμεινε σταθερή στα 195 εκατ. ημερήσιους ενεργούς χρήστες. Στην Ευρώπη αυξήθηκε ελαφρώς. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News