Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 12:38
ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Facebook: Μόνιμη εργασία από το σπίτι για τους εργαζόμενους

Facebook: Μόνιμη εργασία από το σπίτι για τους εργαζόμενους

Τη δυνατότητα για μόνιμη κατ’ οίκον εργασία θα έχουν πλέον συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στο Facebook, σε μια απόφαση η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκ βάθρων αλλαγές στο μετα-Covid εργασιακό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για μόνιμη εξ αποστάσεως εργασία, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από τους managers του κάθε τμήματος.

Η εν λόγω εξέλιξη μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, καθώς οι αξιωματούχοι του δημοφιλούς social media είχαν καλωσορίσει εν μέσω κορωνοϊού τη μετάβαση προς την κατ’ οίκον εργασία, δηλώνοντας μάλιστα ότι η επίμαχη τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί και μετά την πανδημία.

Τον προηγούμενο Μάιο, εξάλλου, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επικεφαλής και ιδρυτής της Facebook, είχε προβλέψει ότι το 50% των εργαζομένων θα μπορούσε να απασχολείται εξ αποστάσεως εντός των επόμενων 5 έως 10 ετών.

Βέβαια, έκτοτε, η εφαρμογή της τηλεργασίας ανέδειξε και ορισμένα μειονεκτήματα, γεγονός το οποίο κατέστησε αρκετές εταιρείες επιφυλακτικές με τη μόνιμη υιοθέτησή της.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Σάτια Ναντέλα, επικεφαλής της Microsoft, υποστήριξε ότι η απουσία διάκρισης μεταξύ της ιδιωτικής και της εργασιακής ζωής επί της ουσίας σημαίνεται ότι «μερικές φορές νιώθεις ότι κοιμάσαι στη δουλειά».

Τον Μάρτιο δε, η Google ανακοίνωσε την επίσπευσει του χρονοδιαγράμματος επιστροφής των εργαζόμενων στα γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News