Business & Finance Τετάρτη 14/04/2021, 20:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Έρευνα της Ιρλανδίας για τη διαρροή των δεδομένων 533 εκατ. χρηστών

Facebook: Έρευνα της Ιρλανδίας για τη διαρροή των δεδομένων 533 εκατ. χρηστών

Έρευνα μετά τις αναφορές για εκ νέου διαρροή προσωπικών δεδομένων από περίπου 533 εκατ. χρήστες του Facebook παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Τετάρτη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η DPC αφού εξέτασε τις πληροφορίες που ζήτησε από το Facebook, ήταν της γνώμης ότι μία ή περισσότερες διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (GDPR) ή / και του Νόμου για την Προστασία των Δεδομένων «ενδέχεται να παραβιάστηκε σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook».

Εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι η εταιρεία συνεργάστηκε πλήρως για την έρευνα «που σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τους χρήστες να βρουν και να συνδεθούν με τους φίλους τους στις υπηρεσίες μας. Αυτές οι λειτουργίες είναι κοινές σε πολλές εφαρμογές και ανυπομονούμε να τις εξηγήσουμε, όπως και τα μέτρα προστασίας που έχουμε εφαρμόσει».

Το Facebook την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι «κακόβουλοι ηθοποιοί» είχαν λάβει τα δεδομένα αυτά πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, παραβιάζοντας τα προφίλ εκμεταλλευόμενοι μια αδυναμία στο εργαλείο για τον συγχρονισμό επαφών.

Η DPC είναι η ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. που ηγείται ελέγχοντας εταιρείες όπως το Facebook, η Apple, η Google και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, εξαιτίας ότι στην Ιρλανδία φιλοξενούνται οι κεντρικές εγκαταστάσεις των εταιρειών αυτών στην Ευρώπη. 

Έχει ανοίξει περισσότερες από 27 σημαντικές έρευνες για αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες από τα τέλη του περασμένου έτους, 14 από τις οποίες αφορούν το Facebook και τις θυγατρικές του όπως το WhatsApp και το Instagram.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News