Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 17:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνει την αναβολή φόρου για τις πληγείσες εταιρείες η Γερμανία

Παρατείνει την αναβολή φόρου για τις πληγείσες εταιρείες η Γερμανία

Την επέκταση του μέτρου για την αναβολή του φόρου αναφορικά με τις εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, αποφάσισε η Γερμανία, όπως αποκάλυψε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας. 

Η κυβέρνηση και τα 16 ομόσπονδα κρατίδια ήρθαν σε συμφωνία για την επέκταση του εν λόγω μέτρου το οποίο θα βελτιώσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα προστατέψει τις θέσεις εργασίας, ένα μέτρο που θεσπίσθηκε πέρυσι στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας, όπως τόνισε ο Όλαφ Σολτς. 

Βάσει της νέας οδηγίας οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν αίτηση έως τις 30 Ιουνίου, για να απαλλαγούν από την καταβολή φόρου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Η επέκταση του μέτρου αυτού καθιστά επείγουσα την ανάγκη για έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την τρέχουσα χρονιά από αυτόν που κατατέθηκε και στον οποίο προβλέπεται το νέο χρέος να ανέλθει στα 180 δισ. Ευρώ, ένα ποσό το οποίο δεν είναι αρκετό να καλύψει το επιπλέον κόστος που έχει επιφέρει στη μεγαλύτερη οικονομία το τρίτο κύμα της Covid-19. 

Την επόμενη εβδομάδα, είναι προγραμματισμένο ο Σολτς να παρουσιάσει το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2022 και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την τρέχουσα χρονιά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News