Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 13:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Νέα μέτρα στήριξης σε οικογένειες και εστιατόρια 

Γερμανία: Νέα μέτρα στήριξης σε οικογένειες και εστιατόρια 

Σε συμφωνία για νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού, ήρθε αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων ενός επιδόματος παιδιού και επέκταση της μείωσης του φόρου προστιθέμενης αξίας στα εστιατόρια. 

Όπως αναφέρει το κυβερνητικό έγγραφο, τα κυβερνώντα κόμματα συμφώνησαν ότι τα εστιατόρια δεν θα επωφεληθούν από τη μείωση του ΦΠΑ έως τις 30 Ιουνίου από τη στιγμή που παραμένουν κλειστά, άγνωστο έως πότε. 

«Η μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο εστίασης θα επεκταθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, παραμένοντας στο τωρινό ποσοστό στο 7%» αναφέρεται στο έγγραφο το οποίο τέθηκε υπόψιν του Reuters. 

Επιπλέον κάθε οικογένεια  θα λάβει ένα εφάπαξ επίδομα ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ επίσης το ίδιο ποσό εφάπαξ θα καταβληθεί σε εκείνους που λαμβάνουν το βασικό εισόδημα. 

Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο η Γερμανία έχει εφαρμόσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown, με τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα ξενοδοχεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα μουσεία να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News