Business & Finance Σάββατο 13/03/2021, 17:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια της Tesla για αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Κίνας

Σχέδια της Tesla για αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Κίνας

Σχέδια για προσαρμογές στις διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Κίνα, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγική ικανότητά της καταρτίζει η Tesla.

Οι αλλαγές θα αφορούν την παραγωγή ανταλλακτικών στο εργοστάσιο της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σαγκάη και τη βελτίωση του συστήματος ισχύος, του πλαισίου και του ηλεκτρικού κινητήρα, σύμφωνα με ανακοίνωση στην κυβερνητική ιστοσελίδα της Σαγκάης.

«Στόχος του έργου αποτελεί η ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση, κάτι που θα επιτευχθεί με την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιο και τις βελτιώσεις στη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε δική της ξεχωριστή δήλωση.

Τα σχέδια αυτά συνιστούν την τελευταία προσπάθειά της να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Κίνα -τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της-, όπου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 120.000 μονάδες πέρυσι. Η Tesla συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στα περίχωρα της Σαγκάης, όπου τελικός στόχος αποτελεί η κατασκευή έως και 10.000 supercharger πόλων ετησίως.

Η Κίνα στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), κατασκευάζοντας περισσότερους σταθμούς φόρτισης EV και εγκαταστάσεις αλλαγής μπαταριών. Οι ρυθμιστικές αρχές του κλάδου αναμένουν ότι τα EV θα αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων έως το 2025, από 5% πέρυσι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News