Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 18:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην κυκλοφορία τα πρώτα Tesla Model Y κατασκευασμένα στην Κίνα

Στην κυκλοφορία τα πρώτα Tesla Model Y κατασκευασμένα στην Κίνα

Τη διανομή των πρώτων Model Y κατασκευασμένων στην Κίνα, ξεκίνησε η Tesla, σηματοδοτώντας άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η αμερικανική εταιρεία έρχεται από μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας δεν κατάφερε για 50 αυτοκίνητα να πιάσει το στόχο που είχε θέσει για την παράδοση 500.000 οχημάτων μέσα στο 2020. Σε βάθος χρόνου μιας δεκαετίας, η Tesla φιλοδοξεί να φθάσει τις πωλήσεις της στις 20 εκατ. μονάδες και η Κίνα θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στα σχέδιά της αυτά, από τη στιγμή  που είναι η μεγαλύτερη αγορά τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στην ηλεκτροκίνηση. 

Υπό το πλαίσιο αυτό η Tesla προχώρησε στην κατασκευή μονάδας παραγωγής στην Κίνα (επενδύοντας 2 δισ. δολάρια), μια κίνηση που μειώνει αφενός το κόστος αφού πλέον απουσιάζει το κόστος μεταφοράς και εισαγωγής από τις ΗΠΑ, αφετέρου το χρόνο παράδοσης. 

Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου της Model 3 στο εργοστάσιο της Gigafactory, στη Σανγκάη στην Κίνα στα τέλη του 2019 και οι πρώτες παραδόσεις άρχισαν σχεδόν αμέσως. 

Επί του παρόντος η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό πόσα Model Y θα παράγει στην Κίνα και σε πόσες πωλήσεις στοχεύει για το 2021. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News