Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 16:39
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Αιφνιδιαστική διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο της Καλιφόρνιας

Η διακοπή της παραγωγής θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου

Tesla: Αιφνιδιαστική διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο της Καλιφόρνιας

Το προσωρινό «πάγωμα» της παραγωγής του Model 3 στο εργοστάσιο της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε η Tesla, σε μια εξέλιξη η οποία ασκεί περαιτέρω πιέσεις στη μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η διακοπή της παραγωγής θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου, χωρίς προς το παρόν να έχει καταστεί γνωστός ο ακριβής λόγος.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να συνδέεται με τις ευρείες ελλείψεις μικρο-τσιπς, οι οποίες παρατηρούνται σ’ όλο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι οποίες έχουν ήδη ζημιώσει σημαντικά την παγκόσμια παραγωγή.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, άλλωστε, έχει δεσμευτεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο ξεκινάει από τα εργοστάσια της Ασίας και της Κίνας.

Το εργοστάσιο της Καλιφόρνιας είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή του Model 3, του πλέον δημοφιλούς και προσιτού οχήματος της Tesla, έχοντας δυνατότητα παραγωγής έως 600.000 Ι.Χ. ετησίως.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ διαθέτει ακόμη ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη, ενώ υπό καταστευή βρίσκονται δύο γραμμές παραγωγής σε Βερολίνο και Τέξας.

Η μετοχή της Tesla, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη δίνη ρευστοποιήσεων (σ.σ. έχει απολέσει το σύνολο των κερδών του 2021), υποχωρεί σήμερα κατά σχεδόν 4%, διολισθαίνοντας στην τιμή των 713 δολαρίων, λίγο πριν το επίσημο «άνοιγμα» του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2020, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία παράγει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, διέθεσε προς πώληση σχεδόν 500.000 αυτοκίνητα, διαθέτοντας ένα πολύ μικρό μερίδιο αγοράς.

Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της Tesla στη Wall Street υπερβαίνει την από κοινού κεφαλαιοποίηση των 12 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως, με βάση τις πωλήσεις του 2020.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News