Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 13:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

5 επαγγέλματα που θα έχουν τεράστια ζήτηση το 2040

5 επαγγέλματα που θα έχουν τεράστια ζήτηση το 2040

Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ ποια θα είναι τα τοπ επαγγέλματα του μέλλοντος, ή ποια καινούργια επαγγέλματα θα μπορούν να κάνουν τα παιδιά σου; Προφανώς και όχι γιατι για  ευνόητους λόγους μάλλον… δεν σου πάει το μυαλό! Έχουν γίνει ωστόσο μελέτες και έρευνες ωστέ να μπορέσουμε να προβλέψουμε έστω ποια θα είναι το πιο κερδοφόρα επαγγέματα του μέλλοντος. Τσέκαρε!

1. Υπέυθυνος ψηφιακού καταστήματος.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν καθημερινά online και το μόνο που τους λείπει είναι η ανθρώπινη επαφή. Σε ένα ερωτηματολόγιο της Google, 61%  των χρηστών και πελατών online καατστημάτων, δήλωσε πως επικοινώνησαν με το εκάστοτε e-shop η σελίδα πρίν την αγορά του προϊόντος.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς προχωράει η εποχή και η τεχνολογία, θα αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που θα στρέφονται online για τις αγορές τους, και είναι θα απαραίτητη η ανθρώπινη επαφή. Αυτή η ανάγκη είναι το έδαφος στο οποίο θα ανθίσει αυτό το επάγγελμα.

2. Μεσίτης/ πωλητής ρομπότ.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ύπαρξη ρομπότ έχει διαγράψει επαγγέλματα και πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους γιατι έχουν αντικατασταθεί απο αυτά.

Σε πολύ περισσότερες όμως περιπτώσεις, τα ρομπότ βοηθούν και καθιστούν τους ανθρώπους καλύτερους στην εργασία τους!

Τέλειο παράδειγμα αποτελούν τα ρομπότ που γυρνοβολούν στις αποθήκες της Amazon και βοηθούν τους εργαζομένους!

Καθώς ο κόσμος μας οδέυει κάθε μέρα ολοένα και πιο κοντά στην ένταξη της τεχνητής νοημοσύνης στις ζωές μας, υπάρχει και η επιλογή δημιουργίας νέων επαγγελμάτων, όπως πχ σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης. Επαγγέλματα που θα αφορούν την επισκευή ρομπότ θα πρυτανεύουν.

Διαβάστε για τα υπόλοιπα επαγγέλματα στο neolaia.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News