Business & Finance Τετάρτη 17/04/2024, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Deutsche Bank και Morgan Stanley βλέπουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024

ΕΚΤ: Deutsche Bank και Morgan Stanley βλέπουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προχωρούν Deutsche Bank και Morgan Stanley, καθώς πλέον περιμένουν μόνο τρεις μειώσεις επιτοκίων για το 2024.

«Αναθεωρούμε τις βασικές μας προβλέψεις για την ΕΚΤ σε έναν πιο σταδιακό –και αβέβαιο- κύκλο χαλάρωσης», σημείωσαν οι αναλυτές της Deutsche Bank. Προηγουμένως, ο γερμανικός επενδυτικός οίκος περίμενε πέντε μειώσεις επιτοκίων, των 25 μονάδων βάσης η κάθε μία, μέσα στο 2024. «Διατηρούμε την ίδια πρόβλεψη για το τελικό επιτόκιο, αλλά θα επιτευχθεί τρία τέταρτα αργότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή μας», επισημαίνεται.

Η Morgan Stanley επίσης αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τα επιτόκια της ΕΚΤ, αφότου προέβλεψε λιγότερες μειώσεις και από την Federal Reserve.

Προηγουμένως, περίμενε τέσσερις μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ μέσα στο 2024.

«Ενώ ένα συγκεκριμένο επίπεδο απόκλισης ανάμεσα στη Fed και την ΕΚΤ μπορεί να υπάρξει, πιστεύουμε ότι θα είναι περιορισμένο», σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. Πιστεύουμε ότι θα δούμε ένα σχετικά παρόμοιο προφίλ ανάμεσα στη Fed και την ΕΚΤ, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του κύκλου μείωσης των επιτοκίων της κάθε μίας».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Simkus (ΕΚΤ): Πιθανές ακόμη και 4 μειώσεις επιτοκίων φέτος

Γ. Στουρνάρας: Η ΕΚΤ να αποκλίνει από τη Fed – Θέλει 4 μειώσεις επιτοκίων

Πιο «καθαρή» η εικόνα στην Ευρωζώνη – Traders στοιχηματίζουν ότι η ΕΚΤ θα χαράξει το δικό της δρόμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News