Business & Finance Τετάρτη 6/03/2024, 15:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: 140.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο στον ιδιωτικό τομέα

ΗΠΑ: 140.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο στον ιδιωτικό τομέα

Με μέτριο ρυθμό αυξήθηκαν οι προσλήψεις στις αμερικανικές εταιρείες τον Φεβρουάριο, γεγονός που υποδηλώνει μια ανθεκτική ζήτηση για εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 140.000 τον περασμένο μήνα μετά από αύξηση 111.000 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη το ερευνητικό ινστιτούτο ADP σε συνεργασία με το Stanford Digital Economy Lab. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για αύξηση 150.000.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας ενισχύθηκε κυρίως χάρη στην αναψυχή και τη φιλοξενία, τις κατασκευές, το εμπόριο και τις μεταφορές. 

Η μηνιαία έκθεση της κυβέρνησης για την απασχόληση αναμένεται την Παρασκευή και εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιβράδυνση των προσλήψεων και της αύξησης των μισθών τον Φεβρουάριο μετά από σημαντικές αυξήσεις και στα δύο τον προηγούμενο μήνα.

Συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών θέσεων εργασίας, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, μετά από το άλμα των 353.000 θέσεις που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, ενώ η ανεργία αναμένεται να διατηρηθεί αμετάβλητη στο 3,7%. 
Η ADP βασίζει τα ευρήματά της σε στοιχεία μισθοδοσίας που καλύπτουν περισσότερους από 25 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Υπερθέρμανση στην αγορά εργασίας – Απομακρύνεται η νομισματική χαλάρωση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News