Business & Finance Πέμπτη 1/02/2024, 16:21
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Στο ναδίρ οι προσλήψεις – Υψηλό τριών μηνών για τα επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Στο ναδίρ οι προσλήψεις – Υψηλό τριών μηνών για τα επιδόματα ανεργίας

Οι αμερικανικές εταιρείες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την πρόσληψη μόλις 5.376 εργαζομένων τον Ιανουάριο, τον χαμηλότερο αριθμό νέων προσλήψεων που έχει καταγραφεί για τον συγκεκριμένο μήνα, ενώ και τον Δεκέμβριο καταγράφηκε το χαμηλότερο επίπεδο συνολικών προσλήψεων από οποιονδήποτε άλλο μήνα.

Παράλληλα με τις μειωμένες προσλήψεις, αυξάνονται επίσης και οι περικοπές θέσεων εργασίας αυξάνονται επίσης, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την εταιρεία συμβούλων στελεχών Challenger, Gray & Christmas, Inc. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν σχέδια περικοπής 82.307 θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, αυξημένες κατά 136% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. 

Παράλληλα, στο υψηλό σχεδόν τριών μηνών των 224.000 αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στα τέλη Ιανουαρίου, πιθανώς ένδειξη κάποιας χαλάρωσης σε μια ισχυρή αγορά εργασίας.

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 το επταήμερο που έληξε στις 27 Ιανουαρίου από 215.000 την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News