Business & Finance Παρασκευή 16/02/2024, 13:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Nike απολύει περισσότερους από 1.600 εργαζόμενους

Η Nike απολύει περισσότερους από 1.600 εργαζόμενους

Οι απολύσεις είναι μέρος του σχεδίου του κολοσσού των αθλητικών παπουτσιών να μειώσει κατά δύο δισ. δολάρια τα κόστη του τα επόμενα τρία χρόνια. 

Το εργατικό της δυναμικό μειώνει η Nike κατά περίπου 2%, ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με περισσότερα από 1.600 άτομα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της. 

Ο διευθύνων σύμβουλος, John Donahoe, δήλωσε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τους πόρους της για να αυξήσει τις επενδύσεις σε κατηγορίες όπως το τρέξιμο, τα γυναικεία ρούχα και η επωνυμία Jordan. Οι περικοπές δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους εργαζόμενους σε καταστήματα και κέντρα διανομής ή εκείνους στο τμήμα καινοτομίας.

Η εταιρεία αθλητικών παπουτσιών είχε περίπου 83.700 υπαλλήλους στις 31 Μαΐου.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα (16/2) και μια δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τριμήνου.

Η Nike τον Δεκέμβριο μείωσε τις προοπτικές εσόδων της για το έτος εν μέσω ανησυχιών ότι οι καταναλωτές γίνονται πιο προσεκτικοί με τις δαπάνες τους. Εκείνη την εποχή, είπε ότι θα επιδιώξει να μειώσει τα κόστη της έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια μέσω δράσεων που περιλαμβάνουν περικοπές θέσεων εργασίας και οργανωτικό εξορθολογισμό.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει υψηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού από άλλες μάρκες και ανησυχίες από πελάτες σχετικά με την ικανότητά της να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επίσης με τα διογκωμένα αποθέματα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες εκπτώσεις σε είδη ένδυσης και υπόδησης, κάτι που έχει πλήξει τα κέρδη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Διαβάστε επίσης: 

Τριγμοί στις εταιρείες αθλητικών ειδών μετά τις προβλέψεις της Nike

Ο Tiger Woods «χωρίζει» με τη Nike

Η απίστευτη ιστορία του swoosh της Nike: Το πλήρωσαν 35 δολάρια, αξίζει 45 δισεκατομμύρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News