Business & Finance Τρίτη 13/02/2024, 17:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Paramount Global: Απολύει περίπου 800 υπαλλήλους

Paramount Global: Απολύει περίπου 800 υπαλλήλους

Η Paramount Global απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους, μόλις μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το CBS, το οποίο κατέχει, σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στο Super Bowl. 

Η εταιρεία θα απολύσει περίπου 800 άτομα, ή γύρω στο 3% του εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η Paramount Global είχε στο τέλος του 2022 περίπου 24.500 εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Όσοι επηρεάζονται θα ειδοποιηθούν την Τρίτη, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Bakish σε εσωτερικό υπόμνημα προς τους υπαλλήλους. 

«Αυτές οι προσαρμογές θα μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε την ορμή μας και να υλοποιήσουμε το στρατηγικό μας όραμα για το επόμενο έτος – και πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε πολλά για να είμαστε ενθουσιασμένοι», έγραψε ο Bakish στο σημείωμα, σύμφωνα με το CNBC. 

Η Paramount Global κατέχει μια ποικιλία περιουσιακών στοιχείων, όπως CBS, Paramount Pictures, Pluto TV, Paramount+ και δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης όπως Nickelodeon, BET και Comedy Central. Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται καθώς η εταιρεία μέσων ενημέρωσης εξετάζει επιλογές συγχώνευσης και εξαγοράς. Η Paramount Global πραγματοποίησε πρώιμες συνομιλίες συγχώνευσης με τη Skydance Media και τη Warner Bros. Discovery τους τελευταίους μήνες, είχε αναφέρει προηγουμένως το CNBC.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους για επικείμενες περικοπές σε εσωτερικό σημείωμα τον περασμένο μήνα. Ο Bakish είπε τότε ότι η Paramount Global έπρεπε να «λειτουργεί πιο ευέλικτα και να ξοδεύει λιγότερα».

Η υπηρεσία ροής Paramount+ συνεχίζει να χάνει χρήματα κάθε τρίμηνο. Η πλατφόρμα είχε απώλειες 238 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο. 

moneyreview,gr

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας μετά από 3 εβδομάδες

ΗΠΑ: Στο ναδίρ οι προσλήψεις – Υψηλό τριών μηνών για τα επιδόματα ανεργίας

Ανεργία: Περαιτέρω μείωση στο 9,2% τον Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News