Business & Finance Πέμπτη 18/01/2024, 12:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Προειδοποίηση για περισσότερες απολύσεις με σκοπό την επίτευξη «φιλόδοξων στόχων»

Google: Προειδοποίηση για περισσότερες απολύσεις με σκοπό την επίτευξη «φιλόδοξων στόχων»

Ο CEO της Google, Sundar Pichai προειδοποιεί τους υπαλλήλους ότι έρχονται περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας φέτος καθώς η εταιρεία συνεχίζει να μετατοπίζει τα επενδυτικά κεφάλαια σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Σε ένα σημείωμα με τίτλο «Προτεραιότητες του 2024 και η χρονιά που έρχεται» που έλαβε το προσωπικό το βράδυ της Τετάρτης, ο Pichai είπε, «έχουμε φιλόδοξους στόχους και θα επενδύσουμε στις μεγάλες προτεραιότητές μας φέτος». Στο υπόμνημα, το οποίο έλαβε το CNBC, ο Pichai τόνισε ότι η ηγεσία της εταιρείας ετοιμάζεται να μοιραστεί τους στόχους σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη για το έτος αυτή την εβδομάδα και θα δημοσιεύσει τα OKR του 2024 (στόχοι και βασικά αποτελέσματα).

«Η πραγματικότητα είναι ότι για να δημιουργήσουμε την ικανότητα για αυτήν την επένδυση, πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές», έγραψε ο Pichai. Για ορισμένες ομάδες αυτό σημαίνει εξάλειψη ρόλων, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει προχωρήσει σε πολυάριθμους γύρους απολύσεων που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταργούσε 12.000 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης. Η Google μείωσε επίσης ορισμένα προνόμια, καθώς και φορητούς υπολογιστές και εξοπλισμό.

Ηδη φέτος ο τεχνολογικός κολοσσός έχει περικόψει αρκετές εκατοντάδες επιπλέον θέσεις εργασίας.

Ο Pichai είπε ότι οι απολύσεις δεν θα είναι της κλίμακας των μειώσεων του περασμένου έτους και «δεν θα αγγίξουν κάθε ομάδα».

Τον περασμένο μήνα, η Google παρουσίασε το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο AI, το Gemini. Σε ορισμένες δοκιμές, η απόδοση του μοντέλου ξεπέρασε σταδιακά το GPT-4 από την OpenAI, δημιουργό του ChatGPT.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Google: Ξεκινά τη χρονιά με εκατοντάδες απολύσεις σε διάφορα τμήματα 

Google: Διακανονισμός 700 εκατ. δολαρίων για το Play Store

Παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί στην Ελλάδα – Οι επενδύσεις τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News