Business & Finance Παρασκευή 12/01/2024, 18:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citigroup: Απολύει 20.000 εργαζόμενους μειώνοντας το προσωπικό της κατά 10%

Citigroup: Απολύει 20.000 εργαζόμενους μειώνοντας το προσωπικό της κατά 10%

Το 10% του εργατικού της δυναμικού, θα απολύσει η Citigroup, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων της τράπεζας και της τιμής της μετοχής.

Περίπου 20.000 εργαζόμενοι θα σταματήσουν να συνεργάζονται με τον οργανισμό «μεσοπρόθεσμα», δήλωσε η Citigroup σε μια παρουσίαση για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου

Αν και δεν είναι σαφές το διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι απολύσεις, η τράπεζα είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτόν τον όρο για να δηλώσει μια περίοδο τριών έως πέντε ετών.

Η Citigroup είχε περίπου 200.000 εργαζομένους στο τέλος του 2023, εξαιρουμένων των επιχειρήσεών της στο Μεξικό που βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης, σύμφωνα με την παρουσίαση.

Τον Νοέμβριο, το CNBC είχε μεταδώσει ότι διευθυντικά στελέχη και σύμβουλοι που συμμετείχαν στην προσπάθεια – γνωστή εσωτερικά με την κωδική ονομασία “Project Bora Bora” – συζήτησαν περικοπές θέσεων εργασίας κατά 10%.

Έκτοτε, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πολλά κύματα απολύσεων, ξεκινώντας από τα ανώτερα στρώματα της τράπεζας, με έναν άλλο γύρο περικοπών να έχει οριστεί για τις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με μια πηγή. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Discord: Απολύει 170 υπαλλήλους «επειδή το εργατικό δυναμικό της είχε αυξηθεί πολύ γρήγορα»

Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις και αυτή τη χρονιά 

Google: Ξεκινά τη χρονιά με εκατοντάδες απολύσεις σε διάφορα τμήματα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News