Business & Finance Πέμπτη 11/01/2024, 16:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις και αυτή τη χρονιά 

Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις και αυτή τη χρονιά 

Σε απολύσεις τριψήφιου αριθμού εργαζομένων προχώρησε την Τετάρτη (10/1) η Amazon, οι οποίοι αποχώρησαν από δύο διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες, την πλατφόρμα ζωντανής μετάδοσης βίντεο, Twitch και το τμήμα ταινιών και τηλεοπτικών στούντιο.

Η Amazon κόβει «πολλές εκατοντάδες» θέσεις στα Prime Video και Amazon MGM Studios, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε στο CNN. Επιπλέον, η εταιρεία Twitch, η οποία ανήκει στον τεχνολογικό γίγαντα, δήλωσε την Τετάρτη ότι απολύει 500 εργαζόμενους στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μείωσης του κόστους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Twitch, Dan Clancy, επιβεβαίωσε τις απολύσεις, χαρακτηρίζοντας τες ως μία «απίστευτα δύσκολη» απόφαση. Οι εν λόγω απολύσεις έρχονται μετά από ένα ακόμη γύρο αποχωρήσεων 400 εργαζομένων τον Μάρτιο του περασμένου έτους στο πλαίσιο ευρύτερων περικοπών στη μητρική εταιρεία της Twitch, την Amazon.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια τμήματα θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στον αριθμό των εργαζομένων. 

Οι απολύσεις δείχνουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο Twitch, αν και η Amazon δεν ανακοινώνει συγκεκριμένα αποτελέσματα για αυτή την εταιρεία. Ακολουθούν επίσης τις αποχωρήσεις αρκετών κορυφαίων στελεχών από την πλατφόρμα στα τέλη του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένου του chief product officer, του chief customer officer, του chief content officer και του chief revenue officer.

Να σημειωθεί ότι το Twitch πλήρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους streamers το 2023.

Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πραγματοποίησαν μαζικές απολύσεις στις ΗΠΑ πέρυσι, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα κόστη τους. 

Ωστόσο αυτές μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό προς το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους. Παρ΄όλα αυτα εταιρείες όπως οι Amazon, Google, Spotify και Etsy έκαναν μερικές μικρότερες, πιο στοχευμένες περικοπές στα τέλη του 2023. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Η Amazon κέρδισε τη φορολογική διαμάχη 250 εκατομμυρίων ευρώ με την ΕΕ

MacKenzie Scott: Δώρισε 2,15 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Amazon: Κατηγορεί και Έλληνες για ένα «διεθνές κύκλωμα κλεφτών» – Πώς δρούσαν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News