Business & Finance Παρασκευή 26/05/2023, 19:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εταιρείες τεχνολογίας: Φρένο στην καταπολέμηση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης λόγω των απολύσεων 

Εταιρείες τεχνολογίας: Φρένο στην καταπολέμηση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης λόγω των απολύσεων 

Προς το τέλος του 2022, οι μηχανικοί της Meta στην ομάδα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης ήταν έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα βασικό εργαλείο ελέγχου γεγονότων που χρειάστηκε μισό χρόνο για να κατασκευαστεί. 

Το νέο προϊόν θα επέτρεπε σε τρίτους επαληθευτές γεγονότων όπως το Associated Press και το Reuters, καθώς και αξιόπιστους εμπειρογνώμονες, να προσθέσουν σχόλια στην κορυφή των αμφισβητούμενων άρθρων στο Facebook ως τρόπο επαλήθευσης της αξιοπιστίας τους.

Ωστόσο, η δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg να κάνει το 2023 το «έτος αποτελεσματικότητας» σήμανε το τέλος της φιλόδοξης προσπάθειας, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω συμφωνιών εμπιστευτικότητας.

Μετά από πολλαπλούς γύρους απολύσεων, η Meta ανακοίνωσε σχέδια για την εξάλειψη περίπου 21.000 θέσεων εργασίας, μια μαζική συρρίκνωση που είχε τεράστιο αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια της εταιρείας. Το εργαλείο ελέγχου γεγονότων, που βρισκόταν ακόμα σε δοκιμαστική φάση στις αρχές του τρέχοντος έτους, διαλύθηκε πλήρως, ανέφεραν οι πηγές.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η περικοπή των ομάδων που έχουν επιφορτιστεί με την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια γενικά, αλλά και την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα σημάδι του πόσο μακριά είναι πρόθυμες να φτάσουν οι εταιρείες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Wall Street για αποτελεσματικότητα. Όλα αυτα, τη στιγμή που προεκλογική περίοδος του 2024 στις ΗΠΑ – και το διαδικτυακό χάος που αναμένεται να επέλθει – απέχει μόλις μερικούς μήνες από την έναρξή της. 

Το Twitter ουσιαστικά διέλυσε την ομάδα ηθικής τεχνητής νοημοσύνης τον Νοέμβριο και απέλυσε όλα τα μέλη της εκτός από ένα, μαζί με το 15% του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, σύμφωνα με αναφορές. Τον Φεβρουάριο, η Google έκοψε περίπου το ένα τρίτο μιας μονάδας που στοχεύει στην προστασία της κοινωνίας από την παραπληροφόρηση, την τοξικότητα και τη λογοκρισία.

Η Meta φέρεται να έληξε τις συμβάσεις με περίπου 200 συντονιστές περιεχομένου στις αρχές Ιανουαρίου. Επίσης, απέλυσε τουλάχιστον 16 μέλη της ομάδας ευημερίας του Instagram και περισσότερες από 100 θέσεις που σχετίζονται με την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και την ευθύνη, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Τον Μάρτιο, η Amazon μείωσε την υπεύθυνη ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της και η Microsoft απέλυσε ολόκληρη την ομάδα ηθικής και κοινωνίας – ο δεύτερος από τους δύο γύρους απολύσεων που φέρεται να οδήγησε την ομάδα από τα 30 μέλη στο μηδέν. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Alibaba: Διαψεύδει τις φήμες περί απολύσεων, προσλαμβάνοντας 15.000 άτομα

Οι απολύσεις της Meta επηρεάζουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Η Meta ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά της για τα τσιπ A.I.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News