Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 20:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Tiger Woods «χωρίζει» με τη Nike

Ο Tiger Woods «χωρίζει» με τη Nike

Ο Tiger Woods και η Nike ολοκληρώνουν τη συνεργασία τους, η οποία κράτησε σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Ο θρυλικός παίκτης του γκολφ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αυτός και η μάρκα αθλητικών ειδών ακολουθούν χωριστούς δρόμους καθώς ο Woods προετοιμάζεται για «άλλο κεφάλαιο».

«Πριν από πάνω από 27 χρόνια, είχα την τύχη να ξεκινήσω μια συνεργασία με μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες στον κόσμο», είπε ο Woods στη δήλωσή του.
Συνέχισε ευχαριστώντας τον συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Nike, Phil Knight και τους υπαλλήλους της εταιρείας.

Η Nike μοιράστηκε τη δική της δήλωση σχετικά με την αποχώρηση του Woods στο Instagram, με μια εικόνα του αθλητή με την πρόταση «Ήταν μία απίστευτη διαδρομή, Tiger», σε ελεύθερη απόδοση.

«Tiger, αμφισβήτησες τον ανταγωνισμό, τα στερεότυπα, τις συμβάσεις, τον παλιό τρόπο σκέψης, ολόκληρο τον θεσμό του γκολφ, εμάς τους ίδιους και πάνω απ’ όλα, τον εαυτό σου. Και για αυτήν την αμφισβήτηση είμαστε ευγνώμονες», έγραψε η εταιρεία κάτω από την ανάρτησή της.

Ο Woods συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Nike το 1996, όταν υπέγραψε πενταετή συμφωνία για 40 εκατομμύρια δολάρια. 

Με τα χρόνια το μέγεθος της συμφωνίας αυξήθηκε. Το 2001 υπέγραψε ακόμη μία πενταετή συμφωνία που φημολογείται ότι ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Η πιο πρόσφατη σύμβασή του υπογράφηκε το 2013. Ήταν 10ετής και μέσω αυτής ο Woods φέρεται να κέρδισε 200 ​​εκατομμύρια δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης:

Τριγμοί στις εταιρείες αθλητικών ειδών μετά τις προβλέψεις της Nike

Magic Johnson: Έγινε δισεκατομμυριούχος – Το μεγάλο λάθος που έκανε με τα χρήματα

850 δολάρια για αθλητικά παπούτσια; Η φούσκα επιτέλους έσκασε, αλλά για ποιο λόγο; 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News