Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 19:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Apple ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσει το Vision Pro

Η Apple ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσει το Vision Pro

Το headset μικτής πραγματικότητας Vision Pro της Apple θα είναι διαθέσιμο για αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 2 Φεβρουαρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 19 Ιανουαρίου.

Το καινούργιο αυτό προϊόν είναι η πιο επικίνδυνη και πιο φιλόδοξη νέα προσφορά υλικού της Apple εδώ και χρόνια. Είναι επίσης ένα από τα πιο ακριβά, με τιμή εκκίνησης τα 3.500 δολάρια. Η εταιρεία αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι το headset θα έχει 256 GB αποθηκευτικού χώρου. 

Σε μια δήλωση που ανακοινώνει την ημερομηνία κυκλοφορίας του Vision Pro, ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook είπε πως πρόκειται για την «πιο προηγμένη ηλεκτρονική συσκευή για καταναλωτές που δημιουργήθηκε ποτέ». «Η επαναστατική και μαγική διεπαφή χρήστη της θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο συνδέουμε, δημιουργούμε και εξερευνούμε».

Η κυκλοφορία του Vision Pro σηματοδοτεί το πρώτο νέο σημαντικό λανσάρισμα προϊόντων υλικού υπό την ηγεσία του Cook στην Apple εδώ και επτά χρόνια και μόλις το τρίτο προιόν γενικά, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η συσκευή μοιάζει με ένα ζευγάρι γυαλιά σκι και η υποκείμενη τεχνολογία της επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν εικόνες τόσο από τον πραγματικό, όσο και από τον τεχνολογικό κόσμο. 

Το Vision Pro θα έχει το δικό του λειτουργικό σύστημα, με το όνομα visionOS, καθώς και ένα νέο τρισδιάστατο περιβάλλον χρήστη και σύστημα εισόδου που ελέγχεται από τα μάτια, τα χέρια και τη φωνή του ατόμου που το χρησιμοποιεί.

moneyreview.gr με CNN

Διαβάστε επίσης: 

Tim Cook: Ρισκάρει το όνομά του στην Apple με ένα ακριβό προϊόν 

Apple: Μείωση στους στόχους του Vision Pro μετά από προβλήματα στην παραγωγή

Ήρθε η ώρα της εικονικής πραγματικότητας; Η Apple προσπερνά τη Meta με ένα headset

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS