Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 17:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alaska Airlines: iPhone «επέζησε» μετά από πτώση 4.900 μέτρων

Alaska Airlines: iPhone «επέζησε» μετά από πτώση 4.900 μέτρων

Ανάμεσα στις οδυνηρές λεπτομέρειες της πτήσης 1282 της Alaska Airlines, μια αποκάλυψη φαίνεται να αψηφά τους νόμους της φυσικής: ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν τραβηχτεί έξω από την καμπίνα του Boeing Co. 737 Max 9 παρέμεινε σε λειτουργική κατάσταση μετά από πτώση 4.900 μέτρων.

Ένα iPhone νέας γενιάς της Apple Inc. προσγειώθηκε άθικτο, ξεκλείδωτο και με πολλές ώρες ζωής της μπαταρίας σε ένα δρόμο του Πόρτλαντ του Όρεγκον, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο X από έναν χρήστη που αποκαλεί τον εαυτό του Seanathan Bates, ο οποίος είπε ότι ανακάλυψε τη συσκευή. Στην οθόνη φαίνεται ένα email από την Alaska Airlines σχετικά με μια παραλαβή αποσκευών για την πτήση, με βάση τις φωτογραφίες του Bates.

 

Το τηλέφωνο ήταν σε λειτουργία πτήσης, είπε ο Bates σε ένα βίντεο στο TikTok. «Ήταν ακόμα αρκετά καθαρό, χωρίς γρατσουνιές πάνω του, καθόταν κάτω από έναν θάμνο και δεν ήταν κλειδωμένο με κωδικό», σημείωσε.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) επιβεβαίωσε σε ενημέρωση την Κυριακή ότι ένα τηλέφωνο βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου και ένα άλλο σε μια αυλή. Οι άνθρωποι παρέδωσαν και τις δύο συσκευές, είπε η πρόεδρος του NTSB, Jennifer Homendy στους δημοσιογράφους.

«Θα τα εξετάσουμε και μετά θα τα επιστρέψουμε» στους επιβάτες, υπογράμμισε η Homendy. Το ABC News ανέφερε νωρίτερα ότι το NTSB επιβεβαίωσε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του Bates.

Το μέρος της ατράκτου που ανατινάχθηκε από το αεροπλάνο ανακαλύφθηκε αργότερα στην πίσω αυλή ενός δασκάλου με έδρα το Πόρτλαντ.

Η Apple αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το iPhone ή η μπαταρία του μπορεί να καταστραφεί εάν πέσει, μεταδίδει το Bloomberg.  

Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο μέρος που εμφανίστηκε σπασμένο στην ανάρτηση του Bates ήταν το καλώδιο του φορτιστή. Μέχρι και η οθόνη ήταν άθικτη. Η άκρη του καλωδίου ήταν ακόμη συνδεδεμένη στο τηλέφωνο, αλλά το υπόλοιπο καλώδιο είχε φύγει.

Η πτήση 1282 αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω λίγα λεπτά μετά την απογείωση, όταν ένα μέρος έσπασε από την άτρακτο. Κανένας από τους 171 επιβάτες του αεροσκάφους Max 9 δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Προσγειώθηκε με ασφάλεια πίσω στο Πόρτλαντ περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση, έχοντας φτάσει σε υψόμετρο πάνω από 4.900 μέτρα πριν γυρίσει.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ελέγχους ασφαλείας σε περισσότερα από 170 αεροσκάφη Max 9, τα οποία είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας για αυτό το τον σκοπό. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κρότος, αγωνία και τρεμοπαίξιμο στα φώτα: «Άρχισα να στέλνω μηνύματα στους αγαπημένους μου».

ΗΠΑ: Η FAA καθηλώνει τα Boeing 737 MAX 9 για ελέγχους ασφαλείας

Alaska Airlines: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της – Αποκολλήθηκε παράθυρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News