Κόσμος Κυριακή 7/01/2024, 10:45
ALASKA AIRLINES

Κρότος, αγωνία και τρεμοπαίξιμο στα φώτα: «Άρχισα να στέλνω μηνύματα στους αγαπημένους μου».

Κρότος, αγωνία και τρεμοπαίξιμο στα φώτα: «Άρχισα να στέλνω μηνύματα στους αγαπημένους μου».

Ο Nicholas Hoch χαλαρώνει με ένα podcast στην πτήση 1282 της Alaska Airlines καθώς έφευγε από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, την Παρασκευή το βράδυ. Λίγα λεπτά αργότερα έστελνε μήνυμα στη μητέρα και τη φίλη του για να τους πει ότι τους αγαπούσε και αναρωτιόταν αν θα πέθαινε.

Ο Hoch είπε ότι ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν τα φώτα του αεροπλάνου τρεμόπαιξαν λίγο μετά την απογείωση και μια ορμή αέρα έσκισε το καπέλο του. Αργότερα θα μάθαινε ότι ο άνεμος έσκιζε τα ακουστικά μερικών επιβατών και έσκισε ακόμη και το πουκάμισο από την πλάτη ενός εφήβου.

Μια έκρηξη αντήχησε μέσα στο αεροπλάνο αφού ένα τμήμα της ατράκτου εξερράγη λίγο μετά την απογείωση, αφήνοντας μια τρύπα ανοιχτή. Και οι 171 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος του Boeing 737 Max διέφυγαν αλώβητοι, αλλά, για μια στιγμή, ο Hoch είπε ότι ένιωθε σαν να επρόκειτο να πεθάνει. «Άρχισα να στέλνω μηνύματα στους αγαπημένους μου», είπε.

Μια «μίνι έκρηξη» τράνταξε και ταρακούνησε το αεροπλάνο και στη συνέχεια σημειώθηκε στιγμιαία αποσυμπίεση στην καμπίνα, είπε ο Hoch, ένας 33χρονος αρχιτέκτονας από το Πόρτλαντ. «Αυτό το λευκό σύννεφο μόλις πέρασε ορμητικά μέσα από το αεροπλάνο».

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες κατάφεραν να παραμείνουν ήρεμοι, αν και μερικοί ταράστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που ταξίδευε με δύο μικρά παιδιά που «σηκώθηκαν όρθια και άρχισαν να φωνάζουν», είπε ο Hoch. «Νομίζω ότι ήμασταν όλοι πολύ μπερδεμένοι, ανήσυχοι, τρομοκρατημένοι».

Ο Hoch είπε ότι μπόρεσε να φορέσει γρήγορα τη μάσκα οξυγόνου του. «Υπήρχαν μερικές στιγμές που δυσκολεύτηκα να πάρω την ανάσα μου», είπε.

Οι πιλότοι δεν έκαναν καμία ανακοίνωση, αφήνοντας τον Hoch και άλλους αβέβαιoυς για το εάν επρόκειτο να συντριβούν. «Ο πιλότος δεν βγήκε ποτέ στο μικρόφωνο μέχρι να προσγειωθούμε», είπε. «Αυτό το έκανε όλο το σκηνικό πιο τρομακτικό και έντονο».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε 21 λεπτά μετά την απογείωση και ήταν στον αέρα για έξι λεπτά όταν έφτασε στο μέγιστο ύψος του, σύμφωνα με το FlightRadar24.

Οι επιβάτες μπόρεσαν να βγουν κανονικά από το αεροσκάφος. «Ευχαρίστησα τον πιλότο και του έσφιξα το χέρι», είπε. 

Ο Hoch είπε ότι επιβιβάστηκε σε άλλη πτήση της Αλάσκας με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια, λίγες ώρες μετά τη δοκιμασία του. «Ειλικρινά, δεν ένιωθα υπέροχα όταν μπήκα στο αεροπλάνο, αλλά έχω δουλειά και ταξίδια μπροστά μου».

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η FAA καθηλώνει τα Boeing 737 MAX 9 για ελέγχους ασφαλείας

Alaska Airlines: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της – Αποκολλήθηκε παράθυρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News