Business & Finance Δευτέρα 3/07/2023, 12:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Μείωση στους στόχους του Vision Pro μετά από προβλήματα στην παραγωγή

Apple: Μείωση στους στόχους του Vision Pro μετά από προβλήματα στην παραγωγή

Η Apple Inc. περικόπτει τους στόχους παραγωγής για το Vision Pro επειδή οι κατασκευαστές παλεύουν με τον περίπλοκο σχεδιασμό του νέου gadget, ανέφεραν οι Financial Times.

Η εταιρεία ετοιμάζεται τώρα να κατασκευάσει λιγότερες από 400.000 μονάδες από τα ακουστικά/ μάσκα που θα πωλούνται στην τιμή των 3.499 δολαρίων το 2024, σύμφωνα με πηγή κοντά στην Apple και την Luxshare Precision Industry Co., την κινεζική εταιρεία που αρχικά συναρμολογεί τη συσκευή. Δύο προμηθευτές εξαρτημάτων με έδρα την Κίνα τόνισαν ότι η Apple ζητούσε ανταλλακτικά μόνο για 130.000 έως 150.000 μονάδες τον πρώτο χρόνο, ενώ τα σχέδια για μια φθηνότερη έκδοση έχουν αναβληθεί. 

Το headset Vision Pro, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, είναι η τελευταία κίνηση της εταιρείας, για να διατηρήσει τη δυναμική των πωλήσεων και να προσπαθήσει να προωθήσει μια βιομηχανία μικτής πραγματικότητας που επί χρόνια αγωνιζόταν να γίνει επικρατούσα τάση.

Η συσκευή, η οποία μοιάζει με γυαλιά σκι υψηλής τεχνολογίας, θα έχει το δικό της λειτουργικό σύστημα, visionOS και ένα αποκλειστικό App Store. Έχει προγραμματιστεί να φτάσει στις αρχές του επόμενου έτους στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν άλλες περιοχές.

Ωστόσο με τα νέα δεδομένα, μειώνονται σημαντικά οι προβλέψεις για ένα εκατομμύριο πωλήσεις στις ΗΠΑ τους πρώτους δώδεκα μήνες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Apple: Προ των πυλών η κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. δολαρίων 

Apple: Αποκάλυψε το προϊόν του μέλλοντος- Τι κάνουν τα ακουστικά Vision Pro; 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS