Business & Finance Τετάρτη 20/01/2021, 14:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 2021 παρουσίασε η Mercedes 

To πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 2021 παρουσίασε η Mercedes 

Ακόμη ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσίασε σήμερα η Mercedes-Benz, το EQA, ένα SUV το οποίο ανήκει στη σειρά EQ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

Η Mercedes έχει ήδη κυκλοφορήσει το EQC, ενώ αργότερα μέσα στο 2021 θα εισάγει στην αγορά το EQB κι ενώ η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει κι άλλα ηλεκτρικά μοντέλα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, 

Το EQA που είναι και το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζεται για φέτος, θα έχει εμβέλεια 426 χιλιομέτρων, ενώ αργότερα μέσα στο 2020 θα παρουσιασθεί και η έκδοση των 500 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση μπαταρίας. 

Στη Γερμανία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταγράφουν ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, χάρη στις επιδοτήσεις της κυβέρνησης οι οποίες ανέρχονται έως και 9.000 δολάρια. Το ίδιο μέτρο (των επιδοτήσεων) έχει υιοθετήσει και η Γαλλία, κι ενόσω στην Ευρώπη οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου να ευθυγραμμισθούν με τις αυστηρές απαιτήσεις των Βρυξελλών για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. 

Υπό το πλαίσιο αυτό οι εταιρείες θέλοντας και μη έχουν στραφεί στην ηλεκτροκίνηση, όπου κυριαρχεί η αμερικανική Tesla, η οποία μέσα στο 2020 έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με όρους κεφαλαιοποίησης. 

Το Model 3 της Tesla είναι μακράν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με το Zoe της Renault να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μεγάλη απόσταση όμως. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News