Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 14:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Foxconn διεισδύει δυναμικά στην αυτοκινητοβιομηχανία  

Η Foxconn διεισδύει δυναμικά στην αυτοκινητοβιομηχανία  

Αποφασισμένη να διεισδύσει δυναμικά στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίζεται η κατασκευάστρια ημιαγωγών Foxconn, καθώς χωρίς καλά καλά να έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τη συμφωνία της με την κινεζική startup Byton, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η εταιρεία από το Ταϊβάν, ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την επίσης κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Geely. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσω μιας κοινοπραξίας, στην οποία θα συμμετέχουν με ποσοστό από 50%.

Η καινούργια αυτή εταιρεία θα κατασκευάζει οχήματα ή κομμάτια αυτών και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και συστήματα έξυπνης οδήγησης, για τις εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Η Foxconn η οποία είναι εκ των βασικοτέρων προμηθευτών για τα τηλεφώνα της Apple, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια στην κινεζική Byton, ανοίγοντας το πεδίο δράσης της. Ωστόσο από πέρυσι έχει δείξει τις προθέσεις της όταν και λανσάρισε μια πλατφόρμα για να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης την προηγούμενη εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει το δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα, επιδιώκοντας να το κυκλοφορήσει έως το 2024. 

Υπό το πλαίσιο αυτό, αρχίζει δειλά δειλά να διακρίνεται μια συνεργασία των τεχνολογικών κολοσσών με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη νέων οχημάτων, μια συνεργασία που θα μπορεί να αποβεί επωφελής αμφίδρομα, καθώς η νέα γενιά των οχημάτων θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News