Business & Finance Τετάρτη 17/01/2024, 11:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella είναι «αισιόδοξος» για το μέλλον της ΑΙ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella είναι «αισιόδοξος» για το μέλλον της ΑΙ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella δήλωσε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ελβετία ότι είναι «αισιόδοξος» αναφορικά με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας ωστόσο ότι οι χώρες πρέπει να συμφωνούν όταν πρόκειται να υιοθετήσουν ένα σύνολο βιομηχανικών προτύπων. 

«Ως βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας, το μεγαλύτερο μάθημα ίσως για εμάς είναι ότι πρέπει να αναλάβουμε τις ακούσιες συνέπειες οποιασδήποτε νέας τεχνολογίας μαζί με όλα τα οφέλη», είπε ο Nadella. 

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγικότητα, δημιουργώντας μια νέα εποχή πιθανώς καλύτερων θέσεων εργασίας, καλύτερης εκπαίδευσης και καλύτερων θεραπειών για ασθένειες, εγείρει επίσης ανησυχίες για την αύξηση της ανεργίας, την παραπλάνηση των ανθρώπων και πιθανώς το τέλος της ανθρωπότητας όπως την ξέρουμε, μεταδίδει το CNN. 

Ο Nadella είπε μιλώντας με τον Klaus Schwab, πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ότι πιστεύει ότι μια παγκόσμια ρυθμιστική προσέγγιση θα ήταν «πολύ επιθυμητή».

«Αυτές είναι παγκόσμιες προκλήσεις και απαιτούν παγκόσμιους κανόνες και πρότυπα», υπογράμμισε. «Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να περιοριστούν».

Παρά την αστραπιαία ανάπτυξη της AI, ο Nadella είπε ότι πιστεύει πως οι βασικοί παίκτες σκέφτονται το μέλλον με έξυπνο τρόπο.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος λόγω του διαλόγου που γίνεται», τόνισε. «Οι άνθρωποι στη δική μας βιομηχανία τον ενισχύουν για να πουν, εντάξει, εδώ είναι οι τρόποι με τους οποίους θα αυξήσουμε τα πρότυπα ασφάλειας».

Η Microsoft έχει καθιερωθεί ως ηγετική δύναμη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. 

Πέρυσι, πραγματοποίησε μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT. 

Ο Nadella είπε ότι είναι ενθουσιασμένος από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να επηρεάσει μια σειρά από βιομηχανίες, από την επιστήμη μέχρι την εκπαίδευση. 

«Πιστεύω ότι το ‘24 θα είναι πιθανότατα η χρονιά που όλο αυτό θα κλιμακωθεί», πρόσθεσε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Διαδικασίες εξπρές για τα data centers της Microsoft

Κομισιόν: Ερευνα για την επένδυση της Microsoft στην OpenAI

Steve Ballmer: Πώς ένας πρώην μάνατζερ βγάζει 1 δισ. δολάρια χωρίς να κάνει το παραμικρό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News