Business & Finance Δευτέρα 20/11/2023, 08:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

OpenAI: Ο πρώην CEO του Twitch παίρνει τη θέση του Sam Altman

OpenAI: Ο πρώην CEO του Twitch παίρνει τη θέση του Sam Altman

Τον πρώην επικεφαλής του Twitch, Emmett Shear, προσέλαβε το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI για τη θέση του CEO, αψηφώντας τις εκκλήσεις των επενδυτών να επαναφέρει τον Sam Altman στη θέση, από την οποία τον απομάκρυνε.

Ο Shear παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας streaming παιχνιδιών Twitch, της Amazon, φέτος.

Ένας επιστήμονας υπολογιστών που πέρασε πάνω από μια δεκαετία μετατρέποντας το Twitch σε μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες βίντεο στον κόσμο, ο Shear θεωρείται ότι έχει το ειδικό βάρος για να τεθεί επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας του κλάδου. Στo Twitch κέρδισε τους σκηνοθέτες επειδή φαινόταν να αναγνωρίζει την υπαρξιακή απειλή που παρουσίαζε η τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI, ο Shear έχει δεσμούς με το κίνημα αποτελεσματικού αλτρουισμού, το οποίο εντοπίζει κινδύνους στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Ο αποτελεσματικός αλτρουισμός είναι ένα ψευδοφιλοσοφικό κίνημα που επιδιώκει μέσω δωρεών χρημάτων να αποτρέψει υπαρξιακούς κινδύνους. Υποστηρικτές του μιλούν για σενάρια όπου ένα ισχυρό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει κακό.

Ο διορισμός του Shear αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ που ξέσπασε μέσα στην εταιρεία του ChatGPT με την απόλυση του Altman, η οποία σόκαρε την Silicon Valley.

Η OpenAI και ο συνιδρυτής της πυροδότησαν μια παγκόσμια κούρσα για την κυριαρχία στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σήμερα εκτείνεται από την Ουάσιγκτον μέχρι το Πεκίνο, με αποτέλεσμα κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Bill Gates ή τον Steve Jobs.

Η πρόσληψη του Shear έρχεται κόντρα στις εκκλήσεις επενδυτών της OpenAI, με επικεφαλής τις Microsoft και Thrive Capital, για την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου και την επαναφορά του Altman.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επαναφορά του Altman στη θέση του ζητά η Microsoft από την OpenAI

Την επιστροφή του στην OpenAI συζητά ο Sam Altman – Προϋπόθεση η απομάκρυνση του ΔΣ

OpenAI: Ανησυχίες για την προγραμματισμένη πώληση μετοχών 86 δισ. δολ. μετά την απόλυση Altman

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News