Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 17:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Startup που υποστηρίζει ο Bill Gates θα προτείνει ταινίες και βιβλία μέσω chatbot

Startup που υποστηρίζει ο Bill Gates θα προτείνει ταινίες και βιβλία μέσω chatbot

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Bill Gates δήλωσε τον Μάρτιο ότι «η εποχή της AI έχει αρχίσει». Τουλάχιστον μία από τις επενδύσεις του, σχετίζεται με τους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλέξουν την ψυχαγωγία τους.

Με γνώμονα τα παραπάνω, μια startup σε αρχικό στάδιο που υποστηρίζεται από το ιδιωτικό γραφείο του Gates, λανσάρει ένα chatbot την Πέμπτη που προσφέρει στους χρήστες εξατομικευμένες προτάσεις για βιβλία, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και podcast. Το chatbot, που ονομάζεται Pix, λειτουργεί με την τεχνολογία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας της OpenAI και θα μάθει τις προτιμήσεις των χρηστών με την πάροδο του χρόνου. Θα είναι δωρεάν για τους χρήστες, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σε αντίθεση με το λογισμικό συστάσεων που διατίθεται στις υπηρεσίες ροής, το Pix θα προτείνει περιεχόμενο σε όλες τις πλατφόρμες σε χρήστες που στέλνουν μηνύματα, email ή του κάνουν ερωτήσεις μέσω της εφαρμογής του.

Από την κυκλοφορία του ChatGPT από την OpenAI πριν από σχεδόν ένα χρόνο, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα τεχνολογικών επιχειρήσεων έχουν συμμετάσχει στον αγώνα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της ΑΙ. Η Microsoft επένδυσε δισεκατομμύρια στην OpenAI για να αποκτήσει έγκαιρη πρόσβαση στη γενετική τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της startup, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο και εικόνες ως απάντηση σε προτροπές.

Οι χρήστες του Pix θα λάβουν λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματά τους μέσα σε λίγα λεπτά. Το Pix ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο με το περιεχόμενο που είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε υπηρεσίες ροής όπως το Netflix, το Hulu και το Max. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

CEO της SoftBank: H τεχνητή νοημοσύνη θα έχει ξεπεράσει τον άνθρωπο σε 10 χρόνια 

Google: «Δρακόντεια» μέτρα για να αποτρέψει τα spam στο Gmail

Κυρ. Μητσοτάκης: Είχε τηλεδιάσκεψη με τον CEO της DeepMind

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News