Business & Finance Τρίτη 5/09/2023, 13:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sam Altman: Πήρε την πρώτη «χρυσή βίζα» της Ινδονησίας

Sam Altman: Πήρε την πρώτη «χρυσή βίζα» της Ινδονησίας

Στον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, Sam Altman, απέμεινε την πρώτη της «χρυσή βίζα» η Ινδονησία, μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Υπάρχουν πολλές κατηγορίες «χρυσής βίζας» εκτός από αυτές που βασίζονται σε επενδύσεις, μία από τις οποίες είναι η χρυσή βίζα που δίνεται σε πρόσωπα που έχουν διεθνή φήμη και μπορούν να προσφέρουν οφέλη στην Ινδονησία», δήλωσε η Silmy Karim, γενική διευθύντρια μετανάστευσης στην Ινδονησία.

«Με αυτή τη χρυσή βίζα, ελπίζουμε ότι ο Altman μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία», τόνισε η Karim.

Η εν λόγω «χρυσή βίζα» διαρκεί για δέκα χρόνια και μέσω αυτής ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα απολαύσει προτεραιότητα στον έλεγχο των αεροδρομίων της χώρας, μαζί με μεγαλύτερες περιόδους παραμονής και ευκολία εισόδου και εξόδου.

Ο Altman, ο οποίος ίδρυσε την κατασκευάστρια εταιρεία του ChatGPT, OpenAI, με τον Elon Musk, βρισκόταν στην Ινδονησία νωρίτερα μέσα στο έτος, ως μέρος μιας περιοδείας που τον οδήγησε σε μεγάλες πόλεις της Ασίας, όπως το Πεκίνο, το Τόκιο, η Σεούλ και η Σιγκαπούρη.

Το ChatGPT είναι το chatbot AI που έχει γίνει viral λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί ανθρώπινες απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών. Μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, έφτασε τους 100 εκατομμύρια χρήστες.

Ο Altman και άλλοι τεχνολογικοί ηγέτες προειδοποίησαν πρόσφατα σε ανοιχτή επιστολή τους ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί κίνδυνο εξαφάνισης για τον άνθρωπο, όπως και ο πυρηνικός πόλεμος και τόνισαν ότι η μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την τεχνολογία θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

L’état, c’est moi: Πώς ο Elon Musk έγινε ισχυρότερος και από αρχηγούς κρατών

Έγιναν δύο τεράστιες επιστημονικές ανακαλύψεις – Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται;

«Σίγουρα θα χαθούν δουλειές» – Ο δημιουργός του ChatGPT προειδοποιεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News