BUSINESS & FINANCE

Διαδικασίες εξπρές για τα data centers της Microsoft

Διαδικασίες εξπρές για τα data centers της Microsoft

Στη χορήγηση κινήτρων στη Microsoft Operations 4733 Hellas, συνδεδεμένη εταιρεία με τη Microsoft, για την κατασκευή συγκροτήματος τριών κέντρων δεδομένων στα Σπάτα και στο Κορωπί προχώρησε με απόφασή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Τα κίνητρα αφορούν την ταχεία αδειοδότηση του έργου και τη χωροθέτηση ως προς το σκέλος της κατάρτισης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού άνω των 75 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις με συνολικό κόστος 976,1 χιλ. ευρώ. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αγοράς των οικοπέδων, ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού (software, hardware, servers κ.α.) ποσού 746.548.800 ευρώ. Όπως και τις λειτουργικές δαπάνες για χρονικό διάστημα οκταετίας ύψους 229.620.000 ευρώ για μισθοδοσία, διαχείριση εγκαταστάσεων, συντήρηση κ.α.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε τρία ιδιόκτητα ακίνητα της Microsoft. Συγκεκριμένα, το πρώτο Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου «Πέτρα – Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι», της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων – Λούτσας, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Το δεύτερο και το τρίτο Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστούν στη θέση «Μπουρμπουτσάνα» στο Κορωπί.

Όπως έχει αποκαλύψει το MR, τρία σχήματα διεκδικούν το έργο της κατασκευής του πρώτου εκ των τριών data centers της Microsoft.

Διαβάστε επίσης:

Οι τρεις μνηστήρες για το data center της Microsoft

Ετσι θα είναι το πρώτο data center της Microsoft – Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News