Business & Finance Τρίτη 21/11/2023, 20:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι καταναλωτές στρέφονται στις αποταμιεύσεις τους φέτος τα Χριστούγεννα 

Οι καταναλωτές στρέφονται στις αποταμιεύσεις τους φέτος τα Χριστούγεννα 

Τον κουμπαρά τους φαίνεται πως θα ανοίξουν για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους φέτος στις γιορτές οι Αμερικανοί, χρησιμοποιώντας όσα χρήματα τους έχουν μείνει από την περίοδο της πανδημίας. Φυσικά, οι εν λόγω οικονομίες, δεν πρόκειται να διαρκέσουν για πάντα. 

Οι δαπάνες θα αυξηθούν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση κατά τη διάρκεια των εορτών, σύμφωνα με μια οικονομική προοπτική από την Caden, μια πλατφόρμα δεδομένων που πληρώνει 50.000 χρήστες για να παρακολουθεί τις δαπάνες τους σε πραγματικό χρόνο. Αν και αυτό είναι χαμηλότερο από τους τελευταίους μήνες, δείχνει ότι η κατανάλωση εξακολουθεί να αυξάνεται.

Οι υψηλότερες δαπάνες τροφοδοτούνται κυρίως από προσωπικές αποταμιεύσεις αντί για μικροδάνεια, δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας. Η τάση «είναι μια απάντηση στην οικονομική πραγματικότητα ότι τα εισοδήματα των ανθρώπων είναι δύσκολο να συμβαδίσουν με το κλιμακούμενο κόστος αγαθών και υπηρεσιών λόγω του πληθωρισμού», όπως αναφέρεται σε μια περίληψη των ευρημάτων της μελέτης από την εταιρεία. 

Ό,τι έχει μείνει από τα πακέτα οικονομικής τόνωσης της πανδημίας έχει ενθαρρύνει τους καταναλωτές [να ξοδέψουν], σύμφωνα με τον John Roa, διευθύνοντα σύμβουλο της Caden.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η τάση δεν θα διαρκέσει.

«Το ερώτημα είναι όταν τελειώσει το πάρτι και δεν υπάρχουν αυτές οι οικονομίες, τι θα γίνει;» είπε ο Roa. 

Ενώ τα πρόσφατα δεδομένα έχουν δείξει ότι το επίπεδο χρέους των Αμερικανών ανεβαίνει, η Caden έχει εντοπίσει μείωση στις δαπάνες πιστωτικών καρτών, καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν άλλα μέσα για να πληρώσουν τις αγορές τους. Μετά τον Δεκέμβριο, δεν είναι σαφές πώς οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες συνήθειες, κατέληξε.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης:

Τζίρο 220 εκατ. ευρώ έκαναν τα online super market στο εννεάμηνο του 2023

Quick commerce: Άνθησε στην πανδημία, «μαράθηκε» στην κανονικότητα

Ακρίβεια: Κυνηγούν προσφορές οι καταναλωτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News