Business & Finance Τετάρτη 15/11/2023, 16:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sephora: Κλειδαριά στα αρώματα λόγω κλοπών στις ΗΠΑ- Στοχεύουν μέχρι και τα tester 

Sephora: Κλειδαριά στα αρώματα λόγω κλοπών στις ΗΠΑ- Στοχεύουν μέχρι και τα tester 

Η Sephora έχει αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν αρώματα στα καταστήματά της και κατηγορεί για αυτό τις κλοπές.

Η εταιρεία είπε στο CNN ότι αφαίρεσε όλα τα αρώματα -τα οποία στοχεύουν οι κλέφτες- από τα ράφια των καταστημάτων και τα αντικατέστησε με tester.

Προηγουμένως, οι καταναλωτές μπορούσαν να πάνε στο τμήμα αρωμάτων ενός καταστήματος Sephora, να χρησιμοποιήσουν tester για να βρουν ένα άρωμα που τους άρεσε και μετά να πάρουν ένα κλειστό κουτί του αρώματος από το ράφι και να πάνε στο ταμείο να το πληρώσουν.

Αυτό δεν συμβαίνει πλέον στα καταστήματα των ΗΠΑ. Αντίθετα, οι καταναλωτές θα βρίσκουν πλέον μόνο tester στα ράφια. Αν θέλουν να αγοράσουν ένα συγκεκριμένο άρωμα, θα πρέπει να ζητήσουν από το προσωπικό του καταστήματος να τους το φέρει.

Η αυτοκρατορία των καλλυντικών της Sephora χτίστηκε με βάση την πρωτοποριακή στρατηγική της, όπου οι καταναλωτές δοκιμάζουν τα προϊόντα ομορφιάς πριν τα αγοράσουν, ακολουθούμενη από την ευκολία πληρωμής για αυτά.

Αλλά η εταιρεία λέει ότι η αύξηση της εγκληματικότητας την ανάγκασε να καταργήσει αυτή τη στρατηγική, τουλάχιστον για τα αρώματα. 

Παράλληλα η Sephora προσέλαβε επιπλέον προσωπικό, που μεριμνεί για την αποφυγή κλοπών. 

Ακόμη και με αυτά τα μέτρα, η εταιρεία λέει ότι τώρα στοχοποιούνται τα tester. 

Να σημειωθεί ότι τα αρώματα γενικά, και ειδικά τα αυτά υψηλής ποιότητας που πουλάει η Sephora είναι ελκυστικά είδη για κλοπή, επειδή υπάρχει ζήτηση στην αγορά για αυτά και μπορούν να μεταπωληθούν γρήγορα.

Φοβούνται μην τους αδειάσουν τα ράφια…οι κλέφτες

Οι καταναλωτές βλέπουν όλο και περισσότερο τα καταστήματα όπου ψωνίζουν συνήθως να κλειδώνουν σε ντουλάπια μια ποικιλία εμπορευμάτων που κυμαίνονται από οδοντόκρεμες, αποσμητικά και σαμπουάν έως βιταμίνες, καλλυντικά, ακόμη και εσώρουχα.

Viral βίντεο με κλέφτες να αδειάζουν ολόκληρα ράφια δείχνουν τι αντιμετωπίζουν πολλά καταστήματα. Οι ειδικοί λένε ότι ο πιο ύπουλος τύπος κλοπής με τον οποίο παλεύουν οι λιανοπωλητές είναι το οργανωμένο έγκλημα, που περιλαμβάνει ομάδες ανθρώπων που στοχεύουν καταστήματα με εμπορεύματα υψηλότερης αξίας, όπως ηλεκτρονικά προϊόντα, αθλητικά είδη, καλλυντικά, ρούχα, αρώματα, τσάντες και παπούτσια.

Οι ομάδες κλέβουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων και στη συνέχεια τα μεταπωλούν σε δευτερεύουσες αγορές, όπως το eBay και το Facebook Marketplace, ή ακόμα και πίσω στη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

LVMH: Επιβράδυνση της αύξησης πωλήσεων καθώς η παγκόσμια ζήτηση πολυτελών ειδών υποχωρεί

Τα άγνωστα έξοδα των διακοπών: Ξοδεύουν χιλιάδες για να βγουν όμορφοι στις φωτογραφίες  

Sephora: Η μάρκα που άλλαξε το λιανικό εμπόριο, μια για πάντα 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News