Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 14:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο περίεργος λόγος που οι κοσμηματοπώληδες περιμένουν «έκρηξη» στις πωλήσεις το 2024 

Ο περίεργος λόγος που οι κοσμηματοπώληδες περιμένουν «έκρηξη» στις πωλήσεις το 2024 

Έτοιμοι να ανοίξουν σαμπάνιες είναι και πάλι οι κοσμηματοπώληδες και οι λόγοι για αυτό είναι δύο: Πρώτον η αύξηση των ζευγαριών που αναμένεται να αρραβωνιαστούν το 2024 και δεύτερον -και κυριότερον- η άνοδος στις πωλήσεις που θα επέλθει με την εν λόγω αύξηση. 

Γιατί όμως το 2024 θα κάνουν περισσότεροι πρόταση γάμου στο «άλλο τους μισό»; 

Σύμφωνα με τη Signet Jewelers, τη μεγαλύτερη εταιρεία κοσμημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πανδημία μείωσε τις πωλήσεις των μονόπετρων καθώς πολλοί χώρισαν–ή δεν είχαν ποτέ σχέση εξαρχής– αφού οι άνθρωποι έμεναν στο σπίτι ή απέφευγαν τις κοινωνικές συναναστροφές, εκτός του στενού τους κύκλου. 

Αυτή η τάση δημιούργησε στη συνέχεια ένα «κενό στους αρραβώνες» καθώς τα ζευγάρια αρραβωνιάζονται, κατά μέσο όρο, περίπου 3,25 χρόνια μετά το πρώτο τους ραντεβού, σύμφωνα με δεδομένα της Signet.

Το έτος 2024 θα σηματοδοτήσει 3,25 χρόνια από τότε που οι άνθρωποι ξεκίνησαν και πάλι να βγαίνουν έξω, να διασκεδάζουν και να φλερτάρουν. 

Περίπου 2,8 εκατομμύρια ζευγάρια, κατά μέσο όρο, αρραβωνιάζονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Signet, Virginia Drosos. Πέρυσι, ο αριθμός έπεσε στα 2,5 εκατομμύρια και αναμένεται να συνεχίσει τη μείωση φέτος, φτάνοντας στα 2,1 με 2,2 εκατομμύρια, προτού αναρριχηθεί ξανά και ανακάμψει πλήρως τα επόμενα τρία χρόνια.

Αξιοσημείωτος είναι ο τρόπος που η εταιρεία προβλέπει τα παραπάνω στοιχεία. Η CEO είπε ότι τα δεδομένα της βασίζονται σε 45 ορόσημα που συμβαίνουν σε μία σχέση, τα οποία οδηγούν συνήθως σε έναν αρραβώνα (πχ γνωριμία με γονείς και φίλους, συγκατοίκηση κ.α.). 

Παρά το γεγονός ότι δεν βιώνει κάθε ζευγάρι και τα 45 ορόσημα, μόλις περάσει τα 25-30, έχει στατιστικά πολλές περισσότερες πιθανότητες να παντρευτεί. 

Ένα από αυτά τα ορόσημα που έχει σημειώσει αύξηση κατά 7% από έτος σε έτος είναι τα «πρώιμα ερεθίσματα σχέσεων», είπε η Drosos, όπως το να πάει ένα ζευγάρι μαζί σε ένα αθλητικό γεγονός ή μία συναυλία. 

Στο δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουλίου, η Drosos τόνισε ότι η Signet είδε τη δεξαμενή των ζευγαριών για τα οποία έχει δεδομένα και που πλησιάζουν τα 25 έως 30 ορόσημα να αυξάνεται κατά 700 μονάδες βάσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Charles Tiffany: Γιατί οι άνδρες μισούν ακόμα έναν επιχειρηματία που πέθανε πριν από 120 χρόνια

To φιάσκο του Mark Zuckerberg, η υπόσχεση στη γυναίκα του και η Ακρόπολη

Οικογένεια ή χρήμα; Να τι πραγματικά θέλουν οι γονείς για τα παιδιά τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News