Business & Finance Σάββατο 11/03/2023, 09:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η εστίαση εξακολουθεί να αναζητεί εργαζομένους

Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η εστίαση εξακολουθεί να αναζητεί εργαζομένους

Μετά από χρόνια φόβου λόγω της πανδημίας, ο κόσμος έχει αρχίσει να επιστρέφει πίσω στη διασκέδαση, με τις αλυσίδες εστίασης, να ανοίγουν νέα καταστήματα, σε μία προσπάθεια να καλύψουν τη ζήτηση. Ωστόσο, πλέον δεν τους λείπουν οι πελάτες, αλλά κάτι εξίσου βασικό: οι εργαζόμενοι.

Η αμερικάνικη βιομηχανία τροφίμων, με δυναμική 900 δισ. δολαρίων εξακολουθεί να μην μπορεί να προσλάβει αρκετούς υπαλλήλους, παρά το γεγονός ότι αύξησε τους μισθούς και τα οφέλη, όπως αναφέρει το Bloomberg. Σε μια πρόσφατη έρευνα, πάνω από το 60% των καταστημάτων δήλωσε ότι είναι υποστελεχωμένο.

Μπορεί τα επίπεδα απασχόλησης στις υπηρεσίες εστίασης να φαίνεται από τα δεδομένα, ότι πλησιάζουν εκεί που ήταν στις αρχές του 2020, ωστόσο, πλέον, με την αύξηση της ζήτησης, οι κενές θέσεις εργασίας είναι διπλάσιες από τους ανέργους του κλάδου.

Πολλοί από τους πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους που εξακολουθούν να λείπουν από το εργατικό δυναμικό, έφυγαν για να φροντίσουν παιδιά ή ηλικιωμένους γονείς, τα παράτησαν λόγω αναπηρίας ή ασθένειας ή μετακόμισαν σε περιοχές με χαμηλότερο κόστος ζωής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως ακόμη και πριν από την πανδημία, πολλά εστιατόρια δυσκολεύονταν να βρουν εργατικό δυναμικό. Η αμοιβή είναι συνήθως χαμηλή, τα άτομα πρέπει να τρέχουν συνεχώς, να εργάζονται σε ζεστές κουζίνες και να έχουν άμεση επαφή με τους απαιτητικούς πελάτες.

Ως εκ τούτου, πολλοί προτιμούν να εργαστούν σε κλάδους που δεν περιλαμβάνουν τις παραπάνω δυσκολίες, και δεδομένου ότι υπήρχε η δυνατότητα να το κάνουν και μέσα στην πανδημία, και μετά από αυτή, η εστίαση έμεινε να ψάχνει απεγνωσμένα εργαζομένους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η ανεργία υποχωρεί, οι τριετίες θα «ξεπαγώσουν»;

Mειώθηκαν οι εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό – Πόσοι επηρεάζονται από την αύξησή του

«Κλείνει το μάτι» ο ILO για αύξηση μισθών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News