Business & Finance Πέμπτη 27/07/2023, 18:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mastercard: Αυξημένα κέρδη λόγω των μεγαλύτερων δαπανών σε ταξίδια στο εξωτερικό 

Mastercard: Αυξημένα κέρδη λόγω των μεγαλύτερων δαπανών σε ταξίδια στο εξωτερικό 

Αύξηση σημείωσαν οι δαπάνες των πελάτων της Mastercard Inc. σε υπερπόντια ταξίδια και άλλες μορφές ψυχαγωγίας, οδηγώντας τα κέρδη της σε ανοδική τροχιά. 

Αναλυτικότερα, ο όγκος αγορών στις κάρτες της εταιρείας αυξήθηκε κατά 13,5% στα 1,84 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε. Το εν λόγω ποσό ξεπέρασε τον μέσο όρο των 1,83 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν προβλέψει οι αναλυτές στο Bloomberg.

«Η θετική μας δυναμική συνεχίστηκε αυτό το τρίμηνο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Michael Miebach. «Πετύχαμε ισχυρή αύξηση εσόδων και κερδών, υποστηριζόμενη από ανθεκτικές καταναλωτικές δαπάνες, ιδιαίτερα σε ταξίδια και εμπειρίες ψυχαγωγίας».

Τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 14%, συμβάλλοντας στην αύξηση των κερδών στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3 δολάρια ανά μετοχή, τη στιγμή που οι αναλυτές είχαν προβλέψει 2,82 δολάρια κατά μέσο όρο.

Οι καταναλωτές έχουν αψηφήσει τις προσδοκίες των αναλυτών καθώς συνεχίζουν να ξοδεύουν περισσότερα για ταξίδια και ψυχαγωγία ακόμη και ένα χρόνο μετά το τέλος των περιορισμών της πανδημίας. Στη Mastercard, οι δαπάνες που συνδέονται με τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι επί του παρόντος στο 154% των επιπέδων πριν από την πανδημία, ανέφερε ο Miebach.

Η ανταγωνίστρια της Mastercard, Visa Inc. δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι δαπάνες για τις κάρτες της αυξήθηκαν, πιστώνοντας επίσης υψηλότερους όγκους που συνδέονται με τα ταξίδια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Απομακρύνονται από την ύφεση οι ΗΠΑ – Ανάπτυξη 2,4% το β’ τρίμηνο

Ο καύσωνας «πάγωσε» την εμπορική κίνηση – Μειωμένος 20% ο τζίρος

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News