Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 14:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BofA: Πάνω από τις προσδοκίες τα κέρδη το β’ τρίμηνο – Ώθηση από τα υψηλά επιτόκια

BofA: Πάνω από τις προσδοκίες τα κέρδη το β’ τρίμηνο – Ώθηση από τα υψηλά επιτόκια

Πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς κινήθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Bank of America το δεύτερο τρίμηνο χάρη στα υψηλότερα επιτόκια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 19% σε σχέση με πέρυσι, τα οποία ανήλθαν στα 7,4 δισ. δολάρια. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 11% στα 25,33 δισ., χάρη στην εκτίναξη των εσόδων από τόκους κατά 14%, τα οποία ανήλθαν στα 14,2 δισ. δολάρια.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε μία υγιή αμερικανική οικονομία, η οποία αναπτύσσεται με χαμηλότερο ρυθμό, έχοντας μια ανθεκτική αγορά εργασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Brian Moynihan. «Η συνεχιζόμενη οργανική ανάπτυξη των πελατών και η δραστηριότητά τους κατά μήκος των κλάδων μας ενίσχυσε τα ευνοϊκά αποτελέσματα των υψηλότερων επιτοκίων δανεισμού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την περασμένη εβδομάδα, η JP Morgan και η Wells Fargo ανακοίνωσαν επίσης εκτίναξη κερδών. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της JP Morgan Chase εκτοξεύθηκαν κατά 67% το β’ τρίμηνο, καθώς -εκτός από τα κέρδη από τα υψηλά επιτόκια- μεγάλο ήταν και το όφελος της εξαγοράς της First Republic Bank. Τα έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 21,9 δισ. δολάρια και σε νέα ιστορικό υψηλό, αυξημένα κατά 44% από πέρυσι, έναντι εκτιμήσεων για 21 δισ.

Ομοίως, άλμα κερδοφορίας κατά 57% σημείωσε και η Wells Fargo με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται σε 4,94 δισ. δολάρια ή 1,25 δολ. ανά μετοχή από τα 3,14 δισ. ή 0,75 δολ/μτχ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,16 δολ/μτχ. Την ίδια ώρα, τα έσοδά της ανήλθαν σε 28,2 δισ. ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των αναλυτών για 20,06 δισ.

Ωστόσο, χαμηλότερες ήταν οι επιδόσεις της Citigroup, καθώς ασχολείται κυρίως με επενδύσεις που έχουν ατονήσει στο καθεστώς νομισματικής σύσφιγξης. Συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε πτώση των καθαρών της κερδών κατά 36%, στα 2,92 δισ. δολάρια ή 1,33 δολ. ανά μετοχή από τα 4,55 δισ. ή 2,19 δολ/μτχ που είχε παρουσιάσει την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκρηξη κερδών των αμερικανικών τραπεζών χάρη στα υψηλά επιτόκια

Χρ. Πισσαρίδης: Δεν χρειάζονται άλλες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed

BIS: Ζημίες αλά 2008 για τις αμερικανικές τράπεζες εάν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News