Business & Finance Παρασκευή 16/06/2023, 20:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Scholz με τον CEO της Intel τη δημιουργία εργοστασίου τσιπ στη Γερμανία

Συνάντηση Scholz με τον CEO της Intel τη δημιουργία εργοστασίου τσιπ στη Γερμανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Pat Gelsinger τη Δευτέρα, μια δυνητικά σημαντική στιγμή στις συνομιλίες για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής τσιπ σε γερμανικό έδαφος.

Η Γερμανία βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με την Intel, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομίας, χωρίς να σχολιάσει πόση κρατική χρηματοδότηση πρόκειται να λάβει η εταιρεία για το έργο.

Ο Scholz, ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για το αν θα οριστικοποιηθεί μια συμφωνία τη Δευτέρα, δήλωσε: «Επιβεβαιώνω ότι βρισκόμαστε σε συζητήσεις σε θετικό κλίμα εδώ και αρκετό καιρό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τη Δευτέρα».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση έχει σαφή στόχο. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τη Γερμανία ως τόπο εγκατάστασης της μικροηλεκτρονικής. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον μετασχηματισμό και την τεχνολογική κυριαρχία και για τον λόγο αυτό διεξάγουμε εντατικές συνομιλίες», δήλωσε.

Δεν είπε πόσα θα λάβει η εταιρεία σε κρατικές επιδοτήσεις για την εγκατάστασή της στην πόλη Μαγδεμβούργο της κεντρικής Γερμανίας.

Την Πέμπτη, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να λάβει 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ (10,84 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επιδοτήσεις, από το ποσό των 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε υποσχεθεί προηγουμένως. Η εφημερίδα, σημείωνε επίσης ότι οι τελικές διαπραγματεύσεις θα γίνονταν το Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωσή της η Intel την Παρασκευή ανέφερε ότι σχεδιάζει να επενδύσει έως και 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νέα μονάδα συναρμολόγησης και δοκιμής ημιαγωγών κοντά στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, στο πλαίσιο μιας επενδυτικής εκστρατείας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την Ευρώπη.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News