Business & Finance Παρασκευή 16/06/2023, 18:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο διατηρεί τα κέρδη του – Κίνα και Fed ενισχύουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης

Το πετρέλαιο διατηρεί τα κέρδη του – Κίνα και Fed ενισχύουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης

Το πετρέλαιο αυξήθηκε την Παρασκευή, επεκτείνοντας το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς οι μακροοικονομικές τάσεις υποδηλώνουν ισχυρότερη ζήτηση παγκοσμίως.

Το αργό πήρε ώθηση από τις ενδείξεις ότι η κατανάλωση στην Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύεται και ότι η διακοπή των επιτοκιακών αυξήσεων από τη Federal Reserve θα προσφέρει στην οικονομία κάποια προσωρινή ανακούφιση. Παρόλα αυτά, το ράλι περιορίζεται καθώς τα αποθέματα συνεχίζουν να διογκώνονται παρά τις περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.  

 

Το πετρέλαιο διατηρεί τα κέρδη του – Κίνα και Fed ενισχύουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης-1

Τα προβλήματα στη λειτουργία διυλιστηρίων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη απειλούν να αυξήσουν περαιτέρω τα αποθέματα αργού σε βασικούς κόμβους, συμπεριλαμβανομένου του Cushing της Οκλαχόμα, όπου τα αποθέματα είναι ήδη τα υψηλότερα των τελευταίων δύο ετών. Το αργό έχει υποχωρήσει κατά 11% φέτος.

«Η αγορά πετρελαίου είναι πολύ εύθραυστη και οι διακοπές στη λειτουργία των διυλιστηρίων θα διαταράξουν την ανάκαμψη που έχει αρχίσει να εμφανίζουν οι τιμές του αργού», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda Corporation.

Το WTI Ιουλίου σημείωσε άνοδο 60 σεντς στα 71,22 δολάρια το βαρέλι στις 10:55 π.μ. στη Νέα Υόρκη (17:55 ώρα Ελλάδας), ενώ το Brent Αυγούστου σκαρφάλωσε 50 σεντς στα 76,17 δολάρια το βαρέλι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

HELLENiQ ENERGY: Αποθήκευση ενέργειας και νέα έργα ΑΠΕ

ΙΕΑ: Προβλέπει κορύφωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου στη δεκαετία

Σαουδική Αραβία: Ξοδεύει δισεκατομμύρια για να γίνει κυρίαρχος στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News