Business & Finance Παρασκευή 16/06/2023, 19:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Εγκρίθηκε από τη Βρετανία η συμφωνία απόκτησης της iRobot αξίας 1,7 δισ. δολαρίων 

Amazon: Εγκρίθηκε από τη Βρετανία η συμφωνία απόκτησης της iRobot αξίας 1,7 δισ. δολαρίων 

Το πράσινο φως πήρε η συμφωνία 1,7 δισ. δολαρίων της Amazon.com Inc. για την αγορά της εταιρείας σκούπων ρομπότ iRobot Corp. από την αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτινάσσοντας τις μετοχές της εταιρείας στο Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης πριν από την αγορά.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε μετά από μια αρχική εξέταση, ότι η συμφωνία δεν θα οδηγήσει σε ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στη βρετανική αγορά.

Η μετοχή της Amazon κινήθηκε σταθερά στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα, καθώς η συμφωνία εξακολουθεί να είναι υπό εξέταση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ και υπό επανεξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η συμφωνία iRobot, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, έχει προκαλέσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό και το απόρρητο από τις ομάδες υπεράσπισης της τεχνολογίας, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αναζητά περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο στα σπίτια των ανθρώπων.

Η αρχή ανέφερε ότι η θέση της iRobot στην προμήθεια ηλεκτρικών σκουπών ρομπότ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέτρια και έχει ήδη σημαντικούς ανταγωνιστές. Διαπίστωσε επίσης ότι δεν θα έθιγε τις αντίπαλες έξυπνες οικιακές πλατφόρμες της Amazon και η εταιρεία δεν θα είχε κανένα κίνητρο να υπονομεύσει τους αντιπάλους της στις πλατφόρμες λιανικής της.

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας που επωφελούνται ήδη από ισχυρές θέσεις δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις θέσεις για να υπονομεύσουν τους ανταγωνιστές σε βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Colin Raftery, ανώτερος διευθυντής συγχωνεύσεων στην CMA. «Μετά από ενδελεχή έρευνα, πιστεύουμε ότι η συμφωνία δεν θα είχε καμία επίδραση στον ανταγωνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο,» πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Amazon: Αντιμέτωπη με έλεγχο στην ΕΕ για την αγορά της IRobot ύψους 1,65 δισ. δολαρίων 

Microsoft: Τι απαντά για τους ισχυρισμούς παράνομης συλλογής δεδομένων παιδιών

Meta: Καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο γραφείο 3 μέρες την εβδομάδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News