Business & Finance Παρασκευή 2/06/2023, 09:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Meta: Καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο γραφείο 3 μέρες την εβδομάδα

Meta: Καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο γραφείο 3 μέρες την εβδομάδα

Οι εργαζόμενοι της Meta θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία της εταιρείας τρεις ημέρες την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο, όπως τους ενημέρωσε η μητρική του Facebook, καθώς όλο και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν να περιορίσουν την τηλεργασία που καθιερώθηκε μετά την πανδημία.

Ο γίγαντας των social media άρχισε χθες να ειδοποιεί τους εργαζομένους για τη νέα του πολιτική στην εξ αποστάσεως εργασία.

Η Meta επέκτεινε για πρώτη φορά την πολιτική τηλεργασίας της σε όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης τον Ιούνιο του 2021. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Zuckerberg, είχε πει ότι η εταιρεία έμαθε κατά την κορύφωση της πανδημίας ότι «η καλή δουλειά μπορεί να γίνει οπουδήποτε». Ο CEO δήλωνε αισιόδοξος ότι η εξ αποστάσεως εργασία σε κλίμακα είναι δυνατή, ιδιαίτερα καθώς η παρουσία μέσω βίντεο και η εικονική πραγματικότητα συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Από τότε, όμως, πολλές εταιρείες όπως η Amazon και η μητρική της Google, Alphabet, αντιστρέφουν την πορεία τους στο θέμα της τηλεργασίας, καλώντας τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στα γραφεία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Τον Μάρτιο, ο Zuckerberg άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο να αναθεωρήσει την πολιτική της Meta όταν είπε ότι η εταιρεία διεξήγαγε μια εσωτερική ανάλυση που έδειξε ότι οι μηχανικοί που εργάζονται στο γραφείο «κάνουν περισσότερα».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News