Business & Finance Τρίτη 6/06/2023, 16:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωγή κατά της Coinbase στις ΗΠΑ – Βουτιά για τη μετοχή

Αγωγή κατά της Coinbase στις ΗΠΑ – Βουτιά για τη μετοχή

Αγωγή εναντίον της Coinbase άσκησε η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η οποία έχοντας ολοκληρώσει έρευνα σχεδόν ενός έτους υποστήριξε ότι η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων παραβιάζει τους κανόνες της αγοράς.

Στην αγωγή που υπεβλήθη σε αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η αμερικανική αρχή υποστηρίζει ότι η εταιρεία λειτουργεί ως χρηματομεσιτική και ως ανταλλακτήριο, χωρίς όμως να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες.

Κατά την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, αυτό προκύπτει ιδίως από συγκεκριμένα χρηματιστηριακά προγράμματα, τα οποία αποτελούν μάλιστα ναυαρχίδα της Coinbase. Μεταξύ αυτών και το προϊόν που επιτρέπει στους πελάτες να παραχωρήσουν τα tokens τους -προκειμένου να διευκολυνθούν οι συναλλαγές σε blockchain- και τους επιστρέφεται στη συνέχεια μία αποζημίωση. Συνολικά, τουλάχιστον 13 περιουσιακά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στους πελάτες του Coinbase θεωρήθηκαν χρεόγραφα, μεταξύ αυτών τα token Solana και Cardano.

Η εταιρεία «αγνοεί επί χρόνια το ρυθμιστικό πλαίσιο και παρακάμπτει τις υποχρεώσεις διαφάνειας», αναφέρεται στην αγωγή. Έτσι, η αμερικανική αρχή απαιτεί μόνιμη διακοπή των παράνομων δραστηριοτήτων στη χώρα.

Λίγη ώρα μετά την είδηση της αγωγής, η μετοχή της Coinbase υποχωρεί κατά σχεδόν 16% προσυνεδριακά, ενώ είχε ήδη διολισθήσει κατά 9% χθες, έπειτα από διαφορετική αγωγή που άσκησε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς προς την ανταγωνιστική Binance και του διευθύνοντος συμβούλου της Changpeng Zhao.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα αγωγή κατά της Binance – Για «ιστό εξαπάτησης» την κατηγορούν οι ΗΠΑ

Cryptos: Η Ευρώπη έκανε το πρώτο βήμα στη ρύθμιση της αγοράς – Οι κανόνες

Γιατί ο δημιουργός του ChatGPT θέλει τώρα να σκανάρει όλα τα μάτια του κόσμου;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News