Business & Finance Τρίτη 6/06/2023, 09:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αγωγή κατά της Binance – Για «ιστό εξαπάτησης» την κατηγορούν οι ΗΠΑ

Νέα αγωγή κατά της Binance – Για «ιστό εξαπάτησης» την κατηγορούν οι ΗΠΑ

Νέα αγωγή κατά της Binance κατέθεσαν οι αμερικανικές αρχές, κατηγορώντας τον γίγαντα του crypto ότι εμπλέκεται σε έναν «ιστό εξαπάτησης». Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η πλατφόρμα συναλλαγών και ο ιδρυτής της Changpeng Zhao αγνόησαν τους κανόνες που αποσκοπούν στην προστασία των επενδυτών, προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Τόσο η εταιρεία όσο και ο Zhao κατηγορούνται για κακή διαχείριση των κεφαλαίων πελατών. Η Binance είπε ότι θα υπερασπιστεί την πλατφόρμα «σθεναρά», όπως αναφέρει το BBC.

Πρόκειται για τη δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε κατά της εταιρείας φέτος, έπειτα και από τη δέσμευση των ΗΠΑ για πιο επιθετική αστυνόμευση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.

Η Binance, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, αρνήθηκε ότι τα χρήματα των πελατών της κινδυνεύουν. Η εταιρεία, που εδρεύει στα νησιά Κέιμαν, είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο για την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η καταγγελία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περιλαμβάνει 13 κατηγορίες, κατηγορώντας την εταιρεία και τον Zhao για παράνομη προσέλκυση επενδυτών και πελατών, παραποίησης του βαθμού συναλλαγών στην πλατφόρμα και παραπλάνησης του κοινού σχετικά με την επίβλεψή της.

Τόσο η εταιρεία όσο και ο ιδρυτής της φέρεται επίσης να έχουν εκτρέψει κεφάλαια πελατών σε εταιρείες που ελέγχονται από τον Zhao. Σε μια περίπτωση, ένας από αυτούς τους λογαριασμούς φέρεται να αγόρασε στη συνέχεια ένα σκάφος 11 εκατ. δολαρίων.

Ο Zhao και ο Binance «ενεπλάκησαν σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψης ενημέρωσης και σχεδιασμένης αποφυγής του νόμου», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler.

Η εξέλιξη οδήγησε την τιμή του Bitcoin σε πτώση άνω του 5%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News