Business & Finance Τετάρτη 10/05/2023, 21:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 27.000 δολ., καθώς οι ανησυχίες για τα προβλήματα ρευστότητας ανεβαίνουν

Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 27.000 δολ., καθώς οι ανησυχίες για τα προβλήματα ρευστότητας ανεβαίνουν

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 27.000 δολάρια για πρώτη φορά σε περισσότερες από δύο εβδομάδες, διαγράφοντας ένα προηγούμενο κέρδος που σημειώθηκε μετά από την ανακοίνωση για την ελαφρά μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 3% στα 26.835 δολάρια στις 13:31 στη Νέα Υόρκη (20:31 ώρα Ελλάδας). Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο διέσπασε επίσης το κατώτερο όριο του εύρους των περίπου 30.000 έως 27.000 δολαρίων στο οποίο διαπραγματεύεται τον τελευταίο μήνα. 

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον πραγματικά χαμηλής ρευστότητας. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει προκληθεί από τις αποσύρσεις των market makers από την αγορά, επειδή η ρυθμιστική εικόνα στις ΗΠΑ έχει γίνει τόσο θολή», δήλωσε ο Henry Elder, επικεφαλής της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης της Wave Digital Assets.

Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 27.000 δολ., καθώς οι ανησυχίες για τα προβλήματα ρευστότητας ανεβαίνουν-1

 

Η Jane Street Group και η Jump Crypto -δύο από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως που δραστηριοποιούνται στην αγορά- αποσύρονται από τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις στον κλάδο. Η Jane Street προχωρά ακόμη περισσότερο, μειώνοντας τις φιλοδοξίες της σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή η ρυθμιστική αβεβαιότητα έχει καταστήσει δύσκολη τη λειτουργία της επιχείρησης με τρόπο που να πληροί τα εσωτερικά πρότυπα, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει το θέμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News