Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 13:44
BUSINESS & FINANCE

Λίχτενσταϊν: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δέχεται bitcoin για πληρωμές

Η κυβέρνηση του Λίχτενσταϊν σχεδιάζεται να δέχεται bitcoin ως αντάλλαγμα για πληρωμές κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Daniel Risch στη Handelsblatt

Λίχτενσταϊν: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δέχεται bitcoin για πληρωμές

Η κυβέρνηση του Λίχτενσταϊν σχεδιάζεται να δέχεται bitcoin ως αντάλλαγμα για πληρωμές κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Daniel Risch στη Handelsblatt.

Η πρόταση προβλέπει ότι κάθε συναλλαγή σε κρυπτονόμισμα θα μετατρέπεται σε ελβετικά φράγκα, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι συναλλαγματικών ισοτιμιών, σύμφωνα με τον Risch. Το φράγκο είναι το επίσημο νόμισμα του πριγκιπάτου και το Bitcoin δεν θα υπάγεται στο ίδιο καθεστώς, ξεκαθάρισε.

Ο Risch, ο οποίος εκτός από πρωθυπουργός είναι και υπουργός Οικονομικών, άφησε ακόμη ανοικτό και το ενδεχόμενο να επενδυθούν κρατικά διαθέσιμα σε περιουσιακά στοιχεία crypto. Κάθε χρόνο, η ελεύθερη από χρέη μικρή ευρωπαϊκή χώρα αποταμιεύει τρεις φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της των 900 εκατ. ελβετικών φράγκων (1 δισ. δολ.), επενδύοντάς τα σε χρεόγραφα, σημειώνει η Handelsblatt.

«Τα περιουσιακά στοιχεία σε crypto, όπως το Bitcoin είναι ακόμη υπερβολικά επικίνδυνα», πρόσθεσε ο Risch. «Αλλά αυτή η εκτίμηση θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News