Business & Finance Δευτέρα 5/06/2023, 19:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕ προτρέπει τη Big Tech να ειδοποιήσει τους χρήστες σχετικά με τις «σκοτεινές πλευρές» της ΑΙ

Η ΕΕ προτρέπει τη Big Tech να ειδοποιήσει τους χρήστες σχετικά με τις «σκοτεινές πλευρές» της ΑΙ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει οι εταιρείες τεχνολογίας να προειδοποιούν τους χρήστες για περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραπληροφόρηση, ως μέρος μιας εθελοντικής συμφωνίας που εγκατέλειψε η Twitter Inc. τον περασμένο μήνα.

Ενώ οι νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης «μπορούν να είναι μια θετική δύναμη», υπάρχουν «σκοτεινές πλευρές» με «νέους κινδύνους και πιθανότητες αρνητικών συνεπειών για την κοινωνία», δήλωσε η Vera Jourova, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Οι νέες τεχνολογίες θέτουν νέες προκλήσεις για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης,» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι εταιρείες που έχουν συμφωνήσει να καταπολεμήσουν με αυτό τον τρόπο την παραπληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένων των TikTok Inc., Microsoft Corp. και Meta Platforms Inc., θα πρέπει τώρα να «επισημάνουν ξεκάθαρα» οποιεσδήποτε υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα να παραπληροφορήσουν λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσε η Jourova.

Η ΕΕ σπεύδει να καλύψει τη διαφορά και να θέσει κανόνες για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη καθώς διαπραγματεύεται τον νόμο της για την ΑΙ, για τον οποίο αναμένεται να παρθεί απόφαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα. Ακόμα κι αν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ συμφωνήσουν σε μια τελική έκδοση μέχρι το τέλος του έτους, οι εταιρείες πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να συμμορφωθούν μέχρι το 2026 — έτσι διάφοροι πολιτικοί προτείνουν μια σειρά από ιδέες για είναι καλυμμένο το μπλοκ στο μεταξύ.

Η Jourova είπε ότι οι υπογράφοντες «που ενσωματώνουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες τους, όπως το Bing chat για τη Microsoft, το Bard για την Google», θα πρέπει τώρα να «χτίσουν τις απαραίτητες δικλείδες ώστε αυτές οι υπηρεσίες να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλους παράγοντες για τη δημιουργία παραπληροφόρησης».

Η Jourova συναντήθηκε με περισσότερες από 40 εταιρείες που υπέγραψαν τη συμφωνία. Το Twitter αποχώρησε τον περασμένο μήνα.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι λάθος του Twitter. Το Twitter επέλεξε τον δύσκολο δρόμο. Επέλεξε την αντιπαράθεση», υπογράμμισε η Jourova. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Yoshida, CEO Sony: Παραμένουν τα εμπόδια στο Cloud Gaming – Πιθανή η χρήση ΤΝ

Οι μηχανές είναι ήδη εδώ: 4.000 άτομα απολύθηκαν μόνο τον Μάιο λόγω της τεχνητής νοημοσύνης

Επικεφαλής LinkedIn στην Ιαπωνία: Οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες αξίες των εργαζομένων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News