Business & Finance Κυριακή 4/06/2023, 07:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Yoshida, CEO Sony: Παραμένουν τα εμπόδια στο Cloud Gaming – Πιθανή η χρήση ΤΝ

Yoshida, CEO Sony: Παραμένουν τα εμπόδια στο Cloud Gaming – Πιθανή η χρήση ΤΝ

Η Sony Group Corp. εξακολουθεί να παρακολουθεί την ανάπτυξη του cloud gaming και θα μπορούσε ενδεχομένως να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη για το σκοπό αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Kenichiro Yoshida.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Yoshida ανέφερε δυσκολίες όπως οι πιθανές καθυστερήσεις και η αναποτελεσματικότητα του κόστους από τη διατήρηση των διακομιστών σε λειτουργία κατά τις ώρες κοινής ησυχίας ως σημαντικά εμπόδια για την ανάπτυξη του μοντέλου streaming, παρά τις μεγάλες επενδύσεις στον τομέα αυτό από την ανταγωνίστρια Microsoft Corp. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι περισσότεροι χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια κονσόλα ή υπολογιστές παιχνιδιών αντί για streaming παιχνιδιών. 

Οι αυτόνομες υπηρεσίες παιχνιδιών στο cloud, όπως το OnLive και το Stadia της Alphabet Inc. έχουν αποτύχει, αλλά η συνδρομητική υπηρεσία Game Pass της Microsoft αναπτύσσεται.

Η Sony θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την AI Sophy στο μέλλον για το cloud gaming και ήδη εκμεταλλεύεται τις ώρες με μειωμένη κίνηση για να βοηθήσει στην εκπαίδευση της AI για το πώς να νικήσει τους ανθρώπους στο παιχνίδι αγώνων Gran Turismo, ανέφερε ο Yoshida σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τον αντίκτυπο της προτεινόμενης εξαγοράς της εκδότριας παιχνιδιών Activision Blizzard Inc. από τη Microsoft ύψους 69 δισ. δολαρίων, η οποία εξακολουθεί να αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Η Sony ετοιμάζεται για μια ώθηση στο cloud gaming τους επόμενους μήνες, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την παρουσία της πέρα από τις κονσόλες και στο mobile gaming. Πέρυσι εξαγόρασε το ανεξάρτητο στούντιο παιχνιδιών Bungie Inc. το οποίο θα μπορούσε να επιταχύνει τις προσπάθειες της Sony να προσφέρει περισσότερες ζωντανές υπηρεσίες στις κονσόλες PlayStation και όχι μόνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η ALD Automotive εξαγοράζει τη LeasePlan – Διοικητικές αλλαγές στην Ελλάδα

Νέο εργαλείο της Microsoft θα μετράει τη χρήση ενέργειας του Xbox σε πραγματικό χρόνο

40 χρόνια από το Big Bang του CD: Οι άγνωστες διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα και ο θρύλος για τα 74 λεπτά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News