Business & Finance Τρίτη 30/05/2023, 14:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Δίνει την επιλογή στους γονείς να μην δουλεύουν όταν τα σχολεία είναι κλειστά 

Amazon: Δίνει την επιλογή στους γονείς να μην δουλεύουν όταν τα σχολεία είναι κλειστά 

Οι γονείς και οι παππούδες που εργάζονται σε αποθήκες της Amazon θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εργαστούν μόνο τις περιόδους που τα σχολεία είναι ανοιχτά.

Η Amazon είπε ότι το νέο συμβόλαιο θα σημαίνει ότι τα άτομα με παιδιά θα μπορούν να κάνουν έξι εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι και δύο εβδομάδες το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Αλλά το συνδικάτο GMB είπε ότι ενώ η ευέλικτη εργασία είναι ευπρόσδεκτη, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θέλουν καλύτερους μισθούς.
«Αυτό που μας λένε είναι ότι δεν μπορούν να ζήσουν με μισθό φτώχειας», είπε το GMB.

Ο περιφερειακός διευθυντής επιχειρήσεων της Amazon, Neil Travis, σημείωσε ότι ελπίζει πως η ευέλικτη εργασία θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας.

«Αφιερώσαμε πολύ χρόνο στο να ακούσουμε τους υπαλλήλους μας και ένα από τα πράγματα που μάθαμε είναι ότι ήθελαν πραγματικά πιο ευέλικτες ευκαιρίες», είπε ο Travis.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η σύμβαση εξακολουθεί να δίνει το δικαίωμα σε επιδόματα πλήρους απασχόλησης.

Η Claire McCartney από το Chartered Institute of Personnel and Development είπε ότι μόνο το 4% των εργαζομένων εργάζεται με αυτό το μοντέλο.

«Με το κόστος και τη διαθεσιμότητα της παιδικής μέριμνας να προκαλεί τεράστιες προκλήσεις για τους εργαζόμενους γονείς, η εργασία με συγκεκριμένο διαθέσιμο χρόνο είναι πιθανό να έχει θετικό αντίκτυπο στην έλξη και τη διατήρηση των εργαζομένων σε μια εποχή που οι οργανισμοί παλεύουν με ελλείψεις δεξιοτήτων», σημείωσε η McCartney.

Η Amazon προσφέρει το νέο συμβόλαιο ακριβώς καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει μια προσπάθεια του GMB να γίνει το πρώτο συνδικάτο στην Ευρώπη που θα αναγνωριστεί από την εταιρεία.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 70.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Amazon σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι η αναγνώριση των συνδικάτων είναι κατάλληλη.

Όπως τόνισε σύμφωνα με το BBC, προτιμά να συνομιλεί απευθείας με τους υπαλλήλους της παρά να πηγαίνει μέσω ενός συνδικάτου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Λονδίνο: Νέα γραφεία για την Amazon με χωρητικότητα για 1.000 υπαλλήλους 

Meta: Ευρωπαϊκό πρόστιμο-ρεκόρ 1,2 δισ. για τις μεταφορές δεδομένων στις ΗΠΑ

Amazon: Επένδυση 12,7 δισ. δολαρίων στις Υπηρεσίες Cloud της Ινδίας 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News