Business & Finance Πέμπτη 18/05/2023, 13:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Επένδυση 12,7 δισ. δολαρίων στις Υπηρεσίες Cloud της Ινδίας 

Amazon: Επένδυση 12,7 δισ. δολαρίων στις Υπηρεσίες Cloud της Ινδίας 

Η Amazon.com Inc. σχεδιάζει να επενδύσει 12,7 δισ. δολάρια σε υποδομές της υπηρεσίας cloud στην Ινδία έως το 2030, ακολουθώντας άλλους παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες στο στοίχημα για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας της χώρας της Νότιας Ασίας.

Η επιχείρηση cloud της αμερικανικής εταιρείας, η οποία διαθέτει κέντρα δεδομένων στις περιοχές της Βομβάης και του Χαϊντεραμπάντ, έχει ήδη επενδύσει 3,7 δισ. δολάρια στην Ινδία από το 2016 έως το 2022. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η νέα επένδυση θα περιλαμβάνει δαπάνες για κατασκευές, υπολογιστές διακομιστή και τηλεπικοινωνιακή υποδομή.

Οι παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας από την Apple Inc. έως τη Netflix Inc. επεκτείνονται στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με υπηρεσίες όπως η ροή βίντεο και το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, ενώ οι τράπεζες της Wall Street και οι παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες λειτουργούν από καιρό τεχνολογικά κέντρα στη χώρα. Τέτοιες επιχειρήσεις επιταχύνουν την ανάπτυξη της αγοράς υπηρεσιών cloud της Ινδίας, την οποία η International Data Corporation, βλέπει να αυξάνεται με μέσο ρυθμό 23% ετησίως για να φτάσει τα 13 δισ. δολάρια το 2026.

Για να τροφοδοτήσει τις δραστηριότητές της στις υπηρεσίες ιστού, η Amazon δήλωσε ότι έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 4 εκατ. ανθρώπους στην Ινδία με δεξιότητες cloud από το 2017 και έχει επενδύσει σε έξι έργα ανανεώσιμης ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ινδία: Η νέα… Κίνα με την οποία όλοι προσπαθούν να κλείσουν deals

Ινδία: Ξεκινά πρόγραμμα προσέλκυσης κατασκευαστών υπολογιστών αξίας 2 δισ. δολαρίων 

Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κοιτάζει προς την ινδική αγορά πολυτελείας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News