Business & Finance Δευτέρα 15/05/2023, 19:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως από την ΕΕ, στην εξαγορά της Activision από την Microsoft για 69 δισ. δολάρια 

Πράσινο φως από την ΕΕ, στην εξαγορά της Activision από την Microsoft για 69 δισ. δολάρια 

Η εξαγορά της Activision Blizzard Inc. από την Microsoft Corp. για 69 δισ. δολάρια κέρδισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγες εβδομάδες αφότου η ρυθμιστική αρχή συγχωνεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε μια απόφαση να ασκήσει βέτο στη μεγαλύτερη συμφωνία του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι η δική της ανάλυση έδειξε ότι η συμφωνία δεν θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό, αφού η Microsoft υποσχέθηκε να αφήσει τους ανταγωνιστές να παρέχουν τα παιχνίδια της Activision, όπως το Call of Duty και στις δικές τους πλατφόρμες για 10 χρόνια. 

Η έγκριση σημαίνει ότι η μοίρα της συμφωνίας εξαρτάται πλέον από το αν η εταιρεία θα μπορέσει να ξεπεράσει τα νομικά προβλήματα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που αποτελεί μια δύσκολη αποστολή.

Αν και η απόφαση της ΕΕ προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας, «πιθανώς δεν αλλάζει πολλά» για τις πιθανότητες να ξεπεράσει η Microsoft τις νομικές προκλήσεις σε Βρετανία και ΗΠΑ, σύμφωνα με την αναλύτρια του Bloomberg Intelligence, Jennifer Rie.

Αυτό συμβαίνει «επειδή κάθε δικαιοδοσία έχει λάβει την απόφασή της με βάση τις συνθήκες της αγοράς στη δική της περιοχή», είπε. «Αυτοί οι όροι μπορεί να διαφέρουν, γεγονός που είναι πιθανό να οδηγήσει σε διαφορετικό συμπέρασμα σχετικά με τον αντίκτυπο της αντιμονοπωλιακής συμφωνίας».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Microsoft για την ύψους 69 δισ. δολαρίων εξαγορά της Activision Blizzard

Βρετανία: Βάζει στοπ στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Νέο εργαλείο της Microsoft θα μετράει τη χρήση ενέργειας του Xbox σε πραγματικό χρόνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS