Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 16:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Βάζει στοπ στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Βρετανία: Βάζει στοπ στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας, μπλόκαρε την εξαγορά του σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, από τη Microsoft, έναντι 69 δισ. δολαρίων, σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχει δει η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών μέχρι σήμερα. 

Το μέτρο σηματοδοτεί ένα σημαντικό πλήγμα για τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα, καθώς προσπαθεί να πείσει τις αρχές ότι η συμφωνία θα ωφελήσει τον ανταγωνισμό. Η Microsoft είπε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι αντιτίθεται στη συμφωνία καθώς εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά παιχνιδιών cloud. Προηγουμένως είχε ανησυχίες σχετικά και με τον ανταγωνισμό στις κονσόλες παιχνιδιών, αλλά απέκλεισε αυτήν την ανησυχία σε μια προκαταρκτική απόφαση τον Μάρτιο.

Η Microsoft θα μπορούσε να κάνει τα παιχνίδια της Activision αποκλειστικά, στην πλατφόρμα παιχνιδιών cloud της, το Xbox Game Pass, διακόπτοντας τη διανομή σε άλλους βασικούς παίκτες του κλάδου, ανέφερε η αρχή.

«Το να επιτραπεί στη Microsoft να λάβει μια τόσο ισχυρή θέση στην αγορά παιχνιδιών cloud, τη στιγμή που αρχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, θα μπορούσε να υπονομεύσει την καινοτομία που είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη αυτών των ευκαιριών», δήλωσε η αρχή. 

Η Microsoft πρέπει ακόμα να πείσει τις άλλες ρυθμιστικές αρχές να μην μπλοκάρουν τη συμφωνία. Η ΕΕ συνεχίζει να διερευνά τη συγχώνευση για να αξιολογήσει εάν βλάπτει τον ανταγωνισμό, ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ υπέβαλλε μήνυση για να μπλοκάρει τη συμφωνία, για λόγους αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυλαία για τις Big Tech στα εταιρικά αποτελέσματα: Άνω των προσδοκιών Microsoft και Alphabet

Bill Gates: Η κακή συνήθεια την οποία χρειάστηκε να αποβάλει για να επιτύχει

Twitter: Σύγχυση από λογαριασμούς διασημοτήτων που έχουν πεθάνει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News